Conducerea Sindicatului Automobile Dacia, prin viceliderul Ion Iordache, a anunţat oficial că, în zilele ce urmează, vor chema în stradă, la cel mai mare miting organizat vreodată în judeţ, atât muncitorii uzinei şi familiile acestora, soţii, copii şi părinţi, cât şi pe toţi cei interesaţi de soarta Argeşului, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra necesităţii şi urgenţei construirii Autostrăzii Piteşti- Sibiu.

 

Un mesaj la fel de puternic a lansat şi vicepreşedintele Consiliului de Admnistraţie de la Dacia, Constantin Stroe, despre necesitatea acestei autostrăzi şi de ce ar trebui să fie considerată super-prioritate. „Dacă nu avem autostrada, Dacia pierde bătălia cu Marocul! Sunt şi alte costuri care trebuie luate în considerare. De exemplu, costul unui şofer de trailer care transportă automobile: una este să îl plăteşti 5 ore cât ar face pe autostradă până la Nădlac şi una e să-l plăteşti 10 ore; costul carburantului, costul asigurării, costul diferenţei salariale – între media salariului de la Dacia pe salariat şi media salariului din Maroc, şi altele şi altele. Dacă le luăm în considerare chiar ar trebui să ne pună pe gânduri. Când? Acum, nu peste doi – trei ani de zile când se pronunţă oficialii care spun că bucata asta, tronsonul ăsta Piteşlti – Sibiu va fi făcută în 2020. Mă îngrozesc la gândul ăsta“.

Şi Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a tras un semnal de alarmă zilele trecute asupra acestei probleme, construirea Autostrăzii Piteşti – Sibiu. „E foarte important pentru România să aibă foarte rapid infrastructură de autostrăzi, drumuri, infrastructură feroviară, aeroportuară care să fie conectată cu restul Europei, cu Europa Occidentală, pentru că firmele care activează aici sunt adesea companii exportatoare. Să luăm ca exemplu Renault, cu 3% (contribuţie) la PIB-ul României, 10% din exporturile României. Maşinile sunt făcute la Piteşti pentru alte ţări europene, dar şi pentru piaţa mondială. Şi maşinile trebuie duse foarte rapid, cu tiruri, trenuri şi fiecare zi de întârziere, fiecare oră de întârziere au o influenţă asupra costului maşinii şi asupra competitivităţii Renault-Dacia”, a spus diplomatul în cadrul Forumului de afaceri Franţa-Europa de Sud-Est, organizat la Bucureşti.

În semn de apreciere a efortului celor de la Dacia şi pentru a contribui la trezirea la realitate a autorităţilor, Universul argeşean a creat pe Facebook pagina “Alături de Dacia pentru construcția Autostrăzii Piteşti – Sibiu”. Puteţi să vă exprimaţi aici susţinerea, ideile, sugestiile sau criticile. Vom avea grijă ca toate mesajele postate de dumneavoastră să ajungă la autorităţile statului, Prefectură, Consiliul Judeţean, Guvern, care ar putea face ceva în privinţa urgentării acestui proiect, de o importanţă vitală nu doar pentru Argeş şi Dacia, ci şi pentru România.
Alăturaţi-vă campaniei noastre! Cu cât vom fi mai mulţi, cu atât vocea noastră va fi mai greu de ignorat de autorităţi.

( https://www.facebook.com/sustineautostradapitestisibiu )

Comments

comments

DISTRIBUIȚI