Ce spun specialiştii în infrastructură şi managerii de companii? Care dintre cele două autostrăzi ar trebui contruită prima sau, cu alte cuvinte, care ar aduce României mai multe avantaje? "Construcţia autostrăzii între Piteşti şi Sibiu pare să ofere o conexiune mult mai bună cu autostrăzile care sunt deja construite. Cred totuşi că România ar trebui să construiască ambele autostrăzi simultan, în condiţiile în care cu cât este mai dezvoltată reţeaua de autostrăzi din România, cu atât mai bine va fi pentru economia ţării. Totuşi, dacă provocarea de a le construi simultan va duce la întârzieri, depăşiri de costuri şi alte probleme, ar fi preferabil pentru guvern să prioritizeze aceste proiecte", spune Randy Tharp, managing director pentru filiala locală a companiei americane de arhitectură, inginerie şi construcţii Epstein.
El adaugă că în momentul în care România va avea o autostradă continuă care să unească Constanţa de partea de vest sau nord-vest, ţara va putea deveni un concurent puternic pentru porturile vest-europene în ceea ce priveşte transporturile din Orientul Îndepărtat către Europa. "Avem o serie de clienţi şi potenţiali clienţi care deja îşi planifică investiţii în România ştiind că acest lucru (construcţia unei autostrăzi continue de la Constanţa spre vestul ţării – n.red.) se va întâmpla la un moment dat", mai spun Tharp.
"Nu cred că putem pune în balanţă importanţa celor două autostrăzi, datorită faptului că rolul fiecăreia dintre ele este diferit. Piteşti-Sibiu serveşte Coridorul IV şi conectarea absolut necesară a portului Constanţa cu graniţa de vest. De cealaltă parte, Comarnic-Braşov-Făgăraş serveşte în mare parte scopului turistic", spune Alexandros Ignatiadis, acţionar şi director general al companiei de construcţii Octagon. (sursa: www.zf.ro)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI