Aflat pentru a doua oară în Europa și pentru prima dată în România, expertul în supraviețuire și realizatorul documentarului „Survivorman” ce se difuzează internațional pe Discovery Channel și Science Channel, Les Stroud, a ales să filmeze un nou episod în județul Argeș, în cei mai înalți munți din România – Munții Făgăraș.

Sosit din insulele Tonga via Canada, aventurierul canadian a fost primit de către conducerea Consiliului Județean Argeș – președintele C.J. Argeș, Florin Tecău, și vicepreședinții Constantin Polexe și Dorin Mărășoiu. În cadrul conferinței de presă susținute la Consiliul Județean Argeș, canadianul a împărțășit mass mediei locale câteva din experiențele sale în domeniul supraviețiuirii și detalii ale documentarului ce urmează a fi realizat în județul nostru.

„Survivorman” este un documentar pe care îl realizează de peste 15 ani, primul de acest gen, Les Stroud fiind cel care a inițiat acest format de emisiune. Este sigurul care „o face pe bune” emisiunea nu se desfășoară după un scenariu pus la punct de către producători. Pur și simplu încercă să reproducă situații reale de supraviețuire, fără pregătire prealabilă și fără suportul unei echipe tehnice.

Scopul său este să intre în pielea unei persoane care tocmai s-a pierdut –・poate fi o persoană care a venit în România în drumeție – nu să pretindă că este un guru al supraviețuirii, a toate cunoscător.

Înainte de a se pierde în sălbăticia Munților Făgăraș, pentru trei zile, Les Stroud va petrece un timp cu echipa Salvamont Argeș, pentru a se familiariza cu împrejurimile și cu plantele ce pot fi comestibile.

Documentarul ce va fi produs în județul Argeș va fi diferit de celelalte în ceea ce privește conceptul, în sensul că de această dată va colabora cu echipele locale de căutare ale Salvamont Argeș, lucru pentru care realizatorul și-a exprimat entuziasmul: „Pentru mine este o ocazie deosebită să lucrez cu o formație de salvatori, fiind a treia oară de când realizez Survivorman când am acest gen de colaborare, după Canada și Statele Unite”.

În timp ce Les Stroud va încerca să supraviețuiască, echipa tehnică va filma peisaje din Munții Făgăraș, baza fiind stabilită la Cabana Salvamont Argeș – Cota 2000 Transfăgărășan.

„Supraviețuitorul” se va filma singur, iar Salvamont Argeș va declanșa operațiunea de căutare a persoanei dispărute, fiecare dintre echipele Salvamont fiind însoțite de către un cameraman din echipa de filmare canadiană.

Potrivit directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, atât în căutările Salvamont cât și la filmările la documentar vor fi folosite dronele, iar în zonele cu zăpadă, acestea vor fi cercetate și cu câini de căutare în avalanșă, întrucât căutarea persoanei dispărute presupune inclusiv prezumtiva accidentare a acesteia și imposibiliatea de a se deplasa.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI