PROFESIONIŞTII Comisarul-şef Marius Mârzacu, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş din cadrul DGA, a fost numit adjunctul lui Dan Nicolae, şeful IPJ Argeş. Cei doi poliţişti au mai făcut echipă împreună, trimiţându-l după gratii pe cel mai sadic criminal din Argeş, Iulian Ţigănilă, dar şi într-unul dintre cele mai mari dosare de corupţie din România, cel al „Permiselor Auto” de la Piteşti.

Printr-un ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, începând din această lună, comisarul-şef Marius Mârzacu, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a M.A.I., a fost numit în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru o perioadă de şase luni. Din această postură, Marius Mârzacu va coordona activitatea structurilor de poliţie judiciară.

Deşi este un nume mai puţin cunoscut opiniei publice din Argeş, Marius Mârzacu este unul dintre cei mai profesionişti poliţişti din Argeş, cu un CV impresionant. În perioada 2003 – 2005, Marius Mârzacu a lucrat la IGP, alături de actualul şef al Poliţiei Argeş, comisar şef Dumitru Nicolae, în celebrul caz „Ţigănilă”, cel mai sadic criminal argeşean, cu şase omoruri la activ, condamnat la 22 de ani de închisoare. „Bestia cu faţă umană”, aşa cum a mai fost numit Iulian Ţigănilă, din comuna Ungheni, îşi îmbăta victimele, după care le ucidea cu sânge rece.  Apoi, ajutat de Ion Barbu, complicele său – condamnat şi el la 20 de ani de închisoare – tranşa cadavrele, le punea într-o geantă, după care le arunca în canale sau fântâni părăsite. Victimele erau alese din rândul persoanelor singure şi care posedau bunuri de valoare.

Cea mai bună echipă de conducere pe care a avut-o vreodată Poliţia din Argeş

În perioada 2005 – 2009, comisarul-şef Marius Mârzacu a fost subalternul lui Dan Nicolae la DGA, unde, alături de acesta, a dus la capăt unul dintre cele mai mari dosare de corupţie din România, cel al „Permiselor Auto” de la Piteşti. Odată cu plecarea comisarului-şef Nicolae la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Marius Mârzacu a preluat conducerea structurii DGA, unde a finalizat alte dosare de corupţie.
Acum, odată cu numirea sa în funcţia de adjunct al şefului IPJ Argeş, Marius Mârzacu va face din nou echipă cu fostul său şef, Dan Nicolae. Cum actualul comandant al poliţiei argeşene nu mai are nevoie de nicio prezentare, putem spune că cei doi, Nicolae şi Mârzacu, vor forma, practic, cea mai bună echipă de conducere pe care a avut-o vreodată Poliţia din Argeş.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI