Elevii argeşeni care au participat la faza naţională de Fizică, desfăşurată la Timişoara, s-au întors acasă încununaţi de premii. Din cei 11 copii, nu mai puţin de 8 au reuşit să ia medali, de la Menţiune de Onoare la Marele Premiu şi Medalia de Aur.

Unii dintre ei au poveşti cu adevărat speciale şi ar merita răsplătiţi în mod special pentru performanţele lor. Datorită rezultatelor obţinute în acest an, la concursul de anul viitor, Argeşul va primi o suplimentare de locuri pentru participare, de la 12 la 16!

Dintre cele opt premii, avem două medalii de aur, una de argint, trei de bronz şi două menţiuni.

Iuliana Andreea Oprea – Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti (clasa a VI-a) 
Andrei Darius Jipa – Şcoala Gimnazială Oprea Iorgulescu Cîmpulung (clasa a VI-a) – Argint
Ionuţ Robert Barbu – Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti (clasa a VI-a) – Menţiune de Onoare
Andrei Androne – Liceul de Arte Dinu Lipatti Piteşti (clasa a VI-a) – Aur
Alexandru Cristian Chiriac – Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn Piteşti (clasa a VII-a) – Bronz
Alexandra Ioana Pătraşcu – Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn Piteşti (clasa a VII-a) – Menţiune
Mihai Vlad Marmandiu – CN Zinca Golescu Piteşti (clasa a VII-a)
George Robert Zamfir – Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti (clasa a VIII-a) -Bronz
Tony Constantin Manea –€・Colegiul Naţional I.C. Brătianu (clasa a IX-a) – Premiul I şi Medalie de Aur
Petruţ Andrei Stîngescu – Colegiul Naţional I.C. Brătianu Piteşti (clasa a IX-a) – Bronz
Andreea Irina Cruceru – Colegiul Naţional Zinca Golescu (clasa a XI-a)
Vlad Corneliu Dumitru – Colegiul Naţional I.C. Brătianu Piteşti (clasa a XI-a).

Tony Manea, considerat a fi un elev minune, a reuşit să se califice la faza naţională la nu mai puţin de patru discipline: Fizică, Chimie, Matematică şi Ştiinţele Pământului. A ales însă să particpe doar la două, iar de la Fizică a venit cu Premiul I şi Medalie de Aur.

Petruţ Andrei Stîngescu, şi el elev la Brătianu, tot clasa a noua, a reşit performanţa de a obţine Bronz fără a face nici măcar o oră de meditaţie cu profesori specializaţi. A muncit singur iar cea care l-a ajutat, în măsura timpului său disponibil, a fost sora sa, Maria Luiza, şi ea fostă olimpică naţională, acum studentă la Fizică la Măgurele!

De asemenea, de remarcat este faptul că un alt premiat cu Aur, Andrei Androne, este elev la .. Liceul de Artă DinuLipatti! Şi, pe lângă Fizică, e îndrăgostit şi premiat şi la Matematică, în ciuda faptului că el studiază în mod special… desenul! 

„€Subiectele au fost grele. Dar, cu toate acestea, am bătut destul de multe licee importante, inclusiv faimosul liceu privat de informatică din Bucureşti“ ne-a declarat Robert Barbu, medaliat cu bronz. „€Anul acesta a fost unul de glorie pentru judeţul nostru. Această performanţă n-am mai avut-o de cîţiva ani buni, dar ne menţinem şi sperăm să fie şi mai bine la ediţia de anul viitor“a fost de părere Andrei Stîngescu.

Comments

comments