Poliţia Română, amplă campanie pentru protejarea drepturilor de autor. Au fost distruse zeci de mii de DVD-uri piratate

Poliţia Română şi Oficiul Român pentru Drepturile de Autor şi Uniunea Producătorilor de Fonograme din România au lansat o campanie de informare cu privire comunicare publică în scop ambiental a operelor muzicale.

Au fost distruse peste 150.000 de DVD-uri, CD-uri, casete audio şi hard disk-uri care conţineau opere muzicale, audiovizuale, filme sau programe de calculator piratate. Bunurile au fost ridicate de poliţişti la acţiunile organizate pentru protejarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe şi au fost supuse unor expertize tehnico-ştiinţifice care au confirmat că sunt produse piratate.

La data de 26 aprilie a.c., de Ziua Internaţională a Proprietăţii Intelectuale, Poliţia Română, împreună cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor şi Uniunea Producătorilor de Fonograme din România au lansat o campanie de informare a cetăţenilor şi societăţilor comerciale cu privire la modalităţile de comunicare publică în scop ambiental a operelor muzicale.

Astfel, în perioada următoare, poliţiştii de la economic şi cei de la prevenire, împreună cu specialişti O.R.D.A şi U.P.F.R., vor organiza sesiuni de informare cu privire la prevederile legale în domeniul drepturilor de autor, cu accent pe comunicare publică în scop ambiental a operelor muzicale.    

,,Poliţia Română acordă o importanţă deosebită prevenirii şi combaterii infracţiunilor în domeniul drepturilor de autor. Prin campaniile preventive derulate în parteneriat ne propunem să creştem nivelul de conştientizare pentru respectarea legislaţiei în domeniu, fie că ne referim la utilizarea de software cu licenţă sau modul în care operele protejate pot fi folosite în spaţiul public.“・–・comisar-şef de poliţie Aurel Dobre, directorul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.  

Tot la data de 26 aprilie a.c., peste 150.000 de DVD-uri, CD-uri, casete audio şi hard disk-uri care conţineau opere muzicale, filme, opere audiovizuale, grafică, opere fotografice sau software piratate au fost distruse.

Bunurile au fost ridicate de poliţişti la acţiunile organizate pentru protejarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe şi au fost supuse unor expertize tehnico-ştiinţifice care au confirmat că sunt produse pirat. Toate acestea au fost colectate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, care, împreună cu Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, a demarat procedura de distrugere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here