Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 16 mai, proiectul de Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele româneşti, act normativ care stabileşte cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creşterii porcinelor să depăşească dificultăţile pe care le întâmpină şi să reuşească să menţină cel puţin nivelului actual de producţie.

Această subvenţie urmează a se acorda prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, şi se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat.

De asemenea, legea reglementează şi durata programului, beneficiarii, condiţiile de înscriere în Program şi modalitatea de acordare a ajutorului de stat. Programul carne de porc din fermele românești se desfășoară pe perioada 2017 – 2020. Ajutorul de stat se va da sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifică în abatoare autorizate. În cadrul Programului carne de porc din fermele românești, un producător poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet și maximum 250 de pachete de sprijin/an/beneficiar.

Comments

comments