Subprefectul de Argeș, Emanuel Soare, pune gaz pe focul din Coaliție. Critică felul în care se lucrează la Ministerul Sănătății. Joi dimineață, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, numit de doar cinci săptămâni consilier onorific în Ministerul Sănătății, și-a dat demisia. Spune că a avut o experiență amară și s-a simțit inutil.

Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită). Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste)” a scris acesta pe contul său de Facebook.

Reacțiile la această știre nu au întârziat să apară. Printre cei care au comentat noutatea se numără și fostul prefect de Argeș, actual subrefect, Emanuel Soare. Deși liberal, deci parte din coaliție, Soare nu s-a sfiit să critice managementul de la Ministerul Sănătății, condus acum de colegii de la USR, prin Vlad Voiculescu. Să fie vorba despre o scăpare, un acces de sinceritate, care nu i-ar fi deloc favorabilă, dat fiind că la minister cam asa stăteau lucrurile și pe vremea liberalilor, sau o intenție clară de a mai pune un pic de gaz pe focul ce mocnește de vreme bună în coaliție? Oricare ar fi situația, lucrurile nu stau prea bine nici pentru unii, nici pentru alții!

“Când oameni precum expertul în sănătate publică, profesorul universitar Răzvan Cherecheș, pleacă de la Ministerul Sănătății, știm sigur că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție bună.

Criza este una sanitară, totuși. Fără experți în domeniu, nu poate fi gestionată eficient. Pierdem cu toții când oamenii competenți nu sunt lăsați să contribuie” a scris Soare pe Facebook.

Ramâne de văzut ce părere va avea colega de echipă de la Prefectură, Emilia Mateescu, reprezentanta USR, despre criticile lui Soare la adresa colegilor săi de partid.

Comments

comments