STUDIU. Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19!

0
64

STUDIU. Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19! Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii unui centru medical din România, după peste 50.000 de teste efectuate.

Reprezentanţii centrului medical OK Medical au anunţat, printr-o postare pe Facebook, că noua variantă Delta a SARS CoV-2 este detectată numai după apariţia simptomelor şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare.

 

Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19.

„Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem următoarele precizări.  Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.

Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată într-un comunicat emis de OK Medical.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here