Studenţii vor beneficia de tarif redus la călătoria cu trenul şi metroul până la 30 de ani

Vârsta până la care studenţii beneficiază de tarif redus la călătorie cu trenul şi metroul creşte de la 26 de ani la 30, prevede un proiect al Ministerului Educaţiei pus astăzi în dezbatere publică.

Principalele modificări privind facilitățile studenților la transportul intern feroviar și cu metroul sunt:

  1. Tariful redus crește de la 50% la 90% pentru toți studenții români sau străini care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student.
  1. Facilitățile sunt valabile și la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip „10 călătorii”.
  1. Vârsta până la care studenții beneficiază de facilități crește de la 26, la 30 de ani, cu excepția studenților care au unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceștia beneficiază de gratuitate.
  1. Studenții cetățeni români care studiază în afara granițelor beneficiază de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.