Doctorul Irinel Popescu: Depresia și supărările pot duce la apariția cancerului

Depresia și supărările pot duce la apariția cancerului, iar cele mai afectate organe sunt stomacul, pancreasul și inima. Chiar dacă această legătură nu a fost clar demonstrată științific, doctorul Irinel Popescu, profesor universitar și medic primar chirurgie generală, spune că experiența sa de până acum îl conduce spre această ipoteză, recomandându-ne totuși să luăm această constatare ca pe o opinie personală.

„După niște ani de experiență în medicină am citit, am căutat să mă informez și am văzut că și alte forme de cancer, în afara celor pe care le-am observat eu, în primul rând, de exemplu, cancerul de sân la femei, pot să apară pe fondul unei depresii. Un pacient, de exemplu, mi-a spus că i-a murit soția… Nu pot să nu fac o legătură, și nu o fac numai eu, au făcut-o și alții”, a explicat cunoscutul medic, invitat într-o emisiune la Antena 3 CNN.

“Erau oameni foarte sănătoși îna­inte și, brusc, dintr-un motiv sau altul, s-a instalat o depresie, în general pe fondul unui stres foarte mare”- a mai spus Irinel Popescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.