INIŢIATIVĂ Un grup de acţiune, format din oamenii ce s-au cunoscut pe Facebook, a lansat, de câteva zile, în mediul on-line, o campanie de strângere de semnături pentru interzicerea circulaţiei maşinilor pe străzile ce duc în Pădurea Trivale. „Din loc de promenadă, Pădurea Trivale s-a transformat în zonă de etalare a motoarelor şi maşinilor. O lungă perioadă de timp accesul a fost interzis în zonă, dar acum nu mai e…Vrem un oraş curat, zone verzi, milităm pentru protecţia mediului şi asta deoarece Parcul Trivale se transformă, pe zi ce trece, în circuit auto şi groapă de gunoi. E timpul ca bunicii şi copiii noştri să fie în siguranţă când se plimbă prin Trivale şi nu să stea mereu cu ochii după cei care vin cu maşinile la plimbare!!! E timpul să ne luăm pădurea înapoi!!! Vrem AER CURAT …nu gaze de eşapament!!! Nu intenţionăm să propunem montarea de bariere, ci doar interzicerea accesului pentru orice motorizate, cu indicatoare de circulaţie. E normal să aibă acces permanent Salvarea, Pompierii, Poliţia, maşini de aprovizionare, dar atât!“, este dorinţa celor ce au conceput petiţia, „Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Argeş – vă invită să participaţi la salvarea Pădurii Trivale”.
Cei ce vor să se alăture demersului pot semna petiţia în cauză pe site-ul Petiţie on-line, urmând link-ul http://www.petitieonline.com/opriti_traficul_auto_in_padurea_trivale.
De asemenea, voluntarii care vor să contribuie şi mai mult pot descărca pe hârtie un formular unde pot aduna semnături de la rude, cunoştinţe şi prieteni ce nu au acces la Internet.
Iniţiatorii vor programa în curând o întâlnire chiar în Pădurea Trivale, pentru a aduna laolaltă listele de susţinători şi a face socoteala susţinătorilor acestei iniţiative. „Ideea este să găsim un consilier care să ne ajute şi să facă o propunere oficială de hotărâre în  Consiliul Local Piteşti, pentru ca propunerea noastră să se transforme într-o prevedere legală. Lista rămâne deschisă!“, spune Dan Ungureanu, unul dintre iniţiatorii acţiunii. Până acum şi-au manifestat susţinerea pentru acest demers peste 150 de persoane.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI