Accidente rutiere

 În localitatea Sălătrucu, T.E., de 47 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Curtea de Argeş către Sălătrucu, a accidentat uşor o minoră de 6 ani, din com. Sălătrucu, care fiind nesupravegheată, s-a angajat în traversarea drumului neregulamentar, prin loc nepermis, fără să se asigure. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetarile au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Curtea de Argeş.     
 Pe str. Gheorghe Şincai, din mun. Piteşti, judeţul Argeş, B.N., de 51 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Târgu din Vale către Podul Viilor, a accidentat grav pe C.C., de 54 ani, din com. Stâlpeni, jud. Argeş, care se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal, semnalizat şi marcat corespunzător. Conducătorul autovehiculului şi pietonul nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Accidentul rutier a fost protocolat de poliţişti din cadrul B.R. Piteşti.
           
Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii argeşeni

 
Serviciul Rutier: Au fost aplicate 127 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.030 lei, din care 14 sanctiuni in valoare de 2.346 lei pentru depasirea vitezei legale. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere si retrase 2 certificate de înmatriculare. Biroul Rutier Piteşti:  137 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.470 lei, 19 permise de conducere reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 2 certificate de înmatriculare retrase. Biroul Rutier Curtea de Argeş: poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.910 lei si au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 3 permise de conducere.
Poliţia oraşului Costeşti : 31 sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002R şi Legii 61/1991M, în valoare de 4.950 lei şi au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 2 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.
Poliţia oraşului Mioveni: Au fost aplicate un număr de 14 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G.195/2002R şi Lg. 61/1991M, în valoare de 4.450 lei. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 5 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.         
 
Depistaţi cu ţigări fără documente legale

 
Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au depistat un bărbat din mun. Pitesti, în timp ce se afla pe str. Strandului cu un vehicul, având asupa sa cantitatea de 3000 ţigarete, cu marcaje „For Duty Free Only”. Cantitatea de ţigarete a fost ridicată. S-a întocmit dosar penal conform art. 270 alin. 3, raportat la art. 270, alin.1, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal. De asemenea, agenţii de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au depistat un bărbat din Pitesti, in Piata Ceair, in timp ce încerca să comercializeze ţigări de contrabandă. Cu ocazia percheziţiei corporale a fost găsită asupra sa cantitatea de 800 ţigarete fabricate în Republica Belarus. Cantitatea de ţigarete a fost ridicată. S-a intocmit dosar penal conform art. 270 alin.3, raportat la art. 270, alin.1, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.  

Autor de furt, identificat de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti
 
Poliţiştii Formaţiunii de Investigaţii Criminale au identificat pe M.S.B., de 25 ani, din Piteşti, care a pătruns în incinta unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Piteşti-Autogară Sud, de unde a sustras bunuri în valoare de 700 lei. Cercetările sunt continuate cu persoana în cauză în stare de libertate pentru săvarşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.228, 229 C.P.
 
A condus un autoturism fără a poseda permis de conducere
 
Agenţii Postului de Politie Cotmeana, au depistat pe P.M.V., de 19 ani, din com. Cotmeana, care conducea un autoturism pe DJ 703 B Cotmeana, fără a poseda permis de conducere, în cauză fiind intocmit dosar penal conform art. 335 C.P.   
 
Activităţi ale poliţiştilor  municipiului Câmpulung

          
Agenţii din cadrul Biroului Ordine Publică, Compartimentul Proximitate au efectuat o acţiune în Piaţa Centrală din mun. Câmpulung, ocazie cu care au depistat 3 persoane care aveau expuse spre vânzare diferite produse (caşcaval, legume conservate, varză, panseluţe) ce nu erau menţionate în certificatele de producător, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional cu suma de 500 lei fiecare conform art. 10 lit. g din H.G. nr.661/2001. Totodată, în urma activităţilor specifice efectuate cu reprezentanţii I.T.M Argeş, la o societate comercială din Câmpulung, a fost aplicată o sancţiune în valoare de 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor legislaţiei în domeniul muncii. Agenţii Biroului Rutier, au aplicat un număr de 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3820 lei.     
 
Autori de furturi, identificaţi de poliţiştii Secţiei Rurale Schitu Goleşti
 
 Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti, au efectuat verificări pentru soluţionarea sesizării unei persoane referitoare la un furt, stabilind că autorul faptei este S.M.D., de 27 de ani, din com. Berevoieşti, care la data de 08.03.2014, in jurul orelor 22.00, a pătruns în gospodăria părţii vătămate, de unde a sustras un butoi de ţuică. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Faţă de autor se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 228, 229 C.P. De asemenea, Secţia nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti a fost sesizată de o persoană cu privire la faptul că, în noaptea de 07/08.03.2014, autori necunoscuţi i-au sustras mai multe obiecte metalice din grădina casei. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mihăeşti s-a stabilit faptul că autorul faptei este D.G.I., de 18 ani, din com. Mihăeşti. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 228, 229 CP.    
 
 Conducea un moped fără a poseda permis de conducere
         
 În ziua de 12.03.2014, agenţii din cadrul Secţiei nr. 16 Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat pe D.C. 19 Nămăieşti, pe F.M.C., de 23 ani, din com. Valea Mare Pravăţ, în timp ce conducea un moped, fără a deţine permis de conducere.           În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 335 din C.P.
 
Activităţi ale poliţiştilor municipiului Curtea de Argeş
 

Poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate au desfăşurat activităţi pentru respectarea prevederilor Lg. 333/2003 privind paza obiectivelor bunurilor valorilor si protecţia persoanelor, la unităţile care au ca obiect de activitate jocuri de noroc şi pariuri sportive, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei. Totodată, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Urban, au depistat o vânzătoare la un magazin, care deţinea spre vânzare produse de panificaţie (pâine), fără documente de provenienţă. A fost sancţionată contravenţional conform art. 1 lit. e din Legea nr. 12/1990 R, iar cantitatea de pâine a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Argeş – Trezoreria Piteşti.
           
Activităţi ale poliţiştilor oraşului Costeşti
         
Poliţiştii Formaţiunii Ordine Publică Costeşti, împreună cu cei ai Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul I.P.J. Argeş, au acţionat pe raza oraşului Costeşti, pe linia respectării prev. Lg333/2003 şi HG 301/2012 fiind controlate 3 unităţi bancare şi o casă de amanet, ocazie cu care a fost aplicată o sancţiune contravenţională unei societăţi de pază, în valoare de 2.000 lei.  
           
Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice
 
În ziua de 12.03.2014, poliţiştii oraşului Costeşti au depistat pe P.D.M., de 29 ani, din Costeşti, în timp ce conducea un autoturism pe str. Victoriei, din oraşul Costeşti, fiind sub influenta băuturilor alcoolice (0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost condus la Spitalul Costeşti unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art 334, alin 1 din C.P..
 
Depistat de poliţiştii oraşului Mioveni în timp ce transporta fructe fără documente de provenienţă
 

Agenţii Formaţiunii de Ordine Publică Mioveni au depistat pe U.R.I., de 27 ani, din com. Moşoaia, care transporta cantitatea de 100 kg mere fără documente de provenienţă şi transport. A fost sancţionat contravenţional cu 500 lei conform art. 1 lit. e din Legea 12/1990R, fiind ridicată contravaloarea bunurilor transportate, respectiv 100 lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI