Din investigaţiile efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie rezultă că respectivele cadre medicale de la LSM Piteşti, cei doi medicii psihiatri şi asistentele lor, au sprijinit, contra-cost, pacienți interesați să obțină pensie de invaliditate, deși există indicii temeinice că respectivii nu au afecțiuni care să justifice o astfel de încadrare.

“Subliniem repetitivitatea acestor fapte pe tot parcursul activităţilor specifice desfăşurate în procesul de cercetare penală. Astfel, de menţionat faptul că, în perioada 27.04 – 02.06.2015, medicul A.V. (Azamfirei Valerian – n.red.) a primit bani de la un număr de 289 pacienți, medicul M.E. (Morman Eli – n.red) a primit bani de la un număr de 13 pacienți, asistenta S.E. (Stoicescu Eleonora – n.red.) a primit bani de la un număr de 62 de pacienți, asistenta C.C. a primit bani de la un număr de 18 pacienți…”, se precizează în comunicatul DGA.

Timp de două luni, anchetatorii au monitorizat, cu ajutorul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție (DGA), birourile celor doi doctori, procurorii i-au filmat pe medici, dar și pe asistentele lor, cum primeau și împărțeau mita de la pacienți pentru emiterea unor diverse acte medicale false.

Conform stenogramelor, asistentele erau foarte supărate şi se certau între ele pe şpagă, cea mai invidiată fiind Eleonora Stoicescu, despre care procurorii susţin că a primit bani de la 62 de persoane.

INTERCEPTĂRI

O asistentă, supărată de șpăgile lungi şi dese luate de colega sa Eleonora Stoicescu, se plângea la o altă colegă:

“Deci, aia să nu mai mănânce căcat, că-i dau cu pila pe dinți când vrea ea de… şpăgară ordinară… Vorba aia, știi… Nu e treaba măgarului de unde beau oile apă… Și asta e…”.

Aceiaşi asistentă, într-o altă discuţie despre Eleonora Stoicescu: „Eu nu-ți dau rețetă… Ai văzut că mi-a zis că… Cică: «Nu-ți dau rețetă că iei de la Argintaru»”.

La percheziții, acasă la Eleonora Stoicescu, procurorii au găsit 8.620 de euro, 19.750 de lei, înscrisuri, medicamente și materiale sanitare.

După ce miercuri, 24 iunie, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi instanţei cu cerere de arestare preventivă, Tribunalul Argeş a decis că medicul Valerian Azamfirei şi asistenta sa personală pot fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar. Aceeaşi măsură s-a decis şi pentru colega sa, doctoriţa Eli Morman, şi asistenta sa.

Comments

comments