Statul plătește 350 de lei pe lună pentru hrana unui deținut. Alocația unui copil este de 84 de lei. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, se acordă persoanelor minore şi tinere reţinute, arestate preventiv, condamnate la pedeapsa închisorii sau la detenţiune pe viaţă, precum şi celor faţă de care s-a dispus o măsură educativă privativă de libertate – aflate în centre de reţinere şi arestare preventivă, penitenciare, centre de detenţie sau centre educative suma de 7,11 plus TVA de 9%, adică norma de hrană zilnică. La acești bani se mai adaugă și un supliment pentru muncă de 3,27 plus TVA. Astfel se ajunge la o normă de hrană de peste 11 lei pentru fiecare deținut zilnic, ajungându-se la aproape 350 de lei pe lună.

Deținuții majori primesc mai puțini bani de mâncare

Potrivit ANP, se acordă persoanelor majore reţinute, arestate preventiv, aflate în centre de reţinere şi arestare preventivă, penitenciare, precum şi celor faţă de care s-a dispus o măsură educativă privată de libertate, aflate în centre de detenţie sau centre educative suma de 5,51 de lei plus TVA pe zi pentru hrană. Bineînțeles, dacă aceștia muncesc li se va acorda același supliment de hrană.

În zilele festive, cei închiși primesc un supliment de 2,45 lei pe zi (cu TVA), iar bolnavii și gravidele primesc o normă de hrană de 7 lei (cu TVA), la care se adaugă suplimente de maxim 3 lei pe zi.

Comments

comments