Statul acordă 15.000 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro. Cine se califică pentru program

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a anunţat oficial data la care se pot depune solicitările pentru a beneficia de sprijinul financiar de 15.000 lei oferit de stat în programul social de creştere a natalităţii, adică decontarea procedurilor de fertilizare in vitro. Ordinul comun ce are în vedere regulamentul programului care se adresează cuplurilor sau femeilor singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani a fost deja semnat.

În acest program se pot înscrie cuplurile şi femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România şi care vor desfăşura procedurile pentru obţinerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din ţara noastră. Vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 şi 45 de ani, care au indicaţie pentru procedură de la medicul specialist.

Astfel că începând cu data de 5 decembrie se pot depune solicitările pentru a beneficia de sprijinul financiar la adresa natalitate@mfamilie.gov.ro.

Ajutorul financiar în valoare de 15.000 de lei urmează să se acorde în două tranşe, după cum urmează: un voucher în valoare de 5.000 de lei, pentru tratamentul medicamentos, şi un alt voucher în valoare de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here