Stare de alertă în Argeș! Trei primari chemați la Prefectură pentru a li se comunica carantinarea comunelor. Potrivit unei informații apărute în această seară, Direcția de Sănătate Publică Argeș a cerut carantinarea a trei localități din județ:  Bălilești, Dârmănești și Țițești.

Șefa DSP Argeș, dr Sorina Honțaru, și medicul epidemiolog  dr. Chiorăscu Gabriela, au cerut Institutului Național de Sănătate Publică și Comitetului Județean  pentru Situații de Urgență carantinarea celor trei comune.

“Față de cele menționate în adresa nr. 20122/31. 07. 2020,  propunem carantinarea localităților Bălilești, Dârmănești și Țițești. Menționăm că în comuna Cotmeana, sat Bascovele, există un focar izolat (persoane vârstnice instituționalizate)” se arată în adresa oficială.

Pentru că situația pare destul de gravă în cele trei localități, prefectul Argeșului, Emanuel Soare, i-a convocat în această seară pe primarii din respectivele comune pentru a le comunica datele privind evoluția epidemiei de coronavirus în localitățile pe care le conduc.

Cum adresa oficială nu poate fi contrazisă de nici o altă autoritate, este destul de probabil ca cele trei comune chiar să fie închise zilele următoare.

Comments

comments