„Ăsta nu e FC Argeş pe care îl ştiu eu”

REMEMBER Făcut „Cetăţean de onoare” al Argeşului cu prilejul sărbătorii de sâmbătă de la Muzeul Goleşti, Florin Halagian a primit distincţia cu zâmbetul pe buze. Aplauzele primate din partea spectatorilor l-au emoţionat, aşa cum, de altfel, l-a emoţionat şi reîntâlnirea cu foşti mari sportivi din Argeş.

Cât de importantă este pentru dumneavoastră această distincţie?
La vârsta mea, este greu să te mai impresioneze cineva. Dar, în momentul în care preşedintele Consiliului Judeţean vine şi îţi înmânează personal un titlu, nu ai cum să nu te gândeşti că, poate, ai făcut şi tu ceva pentru Argeş.

Sunteţi modest. Cum se poate spune că nu aţi făcut nimic pentru judeţul nostru?
Eu ştiu că Argeşul a rămas şi va rămâne permanent în mintea mea ca locul de unde am pornit spre marea performanţă. De fapt, chiar aici a fost marea mea performanţă, pentru că sunt convins că cele două titluri cucerite cu FC Argeş vor rămâne veşnic în memoria iubitorilor de fotbal.

Vor rămâne veşnic, dar vor fi, probabil, şi singurele.
Ştiu şi eu ce să spun? Poate că aşa este. Dar în viaţă niciodată nu trebuie să spui „niciodată”. Aşa cum arată însă acum fotbalul din Piteşti, nu văd nicio şansă de performanţă.

FC Argeş…

FC Argeş…Ăsta nu e FC Argeş pe care îl ştiu sau pe care l-am antrenat. Este doar o echipă care, pe teren, poartă culorile alb-violet. Atâta tot.

Să înţeleg că sunteţi supărat pe jucătorii şi conducătorii clubului?

Nu… Eu nu sunt supărat pe nimeni. Sunt convins că Penescu doreşte să facă lucruri bune la echipă, dar din păcate… În fotbal, nu trebuie să ai neapărat numai bani, ci şi intuiţie sau fler. Repet: acest FC Argeş nu poate face mare lucru. Dar, dacă acei tineri jucători de la echipă sunt crescuţi aşa cum trebuie, dacă li se vor da condiţii bune de pregătire, atunci…

CS Mioveni joacă în Liga I.
La Mioveni am foarte mulţi prieteni şi vă spun sincer că am suferit teribil când am văzut cum echipa pierde meci după meci. Iată însă că, prin venirea lui Ilie Stan, situaţia s-a schimbat şi vreau să cred că Tunaru, Georgescu şi toţi ceilalţi de acolo vor şti cum să gestioneze problemele.

Revenind la această sărbătoare. Ce simţiţi acum, când sunteţi „Cetăţean de onoare” al Argeşului?

Simt…simt o durere imensă că nu am putut să sărbătoresc acest eveniment alături de un Gicu Dobrin, Bebe Barbu sau Constantin Cârstea. Dacă ei nu erau, nici eu nu ajungeam să fiu acum premiat. Fără ei, Florin Halagian era doar un nume şi nimic mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.