Serviciul Român de Informații răspunde la acuzaţiile unor politicieni şi lideri de opinie şi respinge categoric orice implicare în protestele față de proiectul de ordonanță privind grațierea, care au avut loc duminică, 22 ianuarie, în mai multe orașe din țară și în Diaspora.

”În urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări:
Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal.

Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe indeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii”, se precizează în comunicatul SRI.

Potrivit stiripesurse.ro, Liviu Dragnea ar fi cerut Comisiei de Control al SRI din Parlament să ceară Serviciului să spună dacă a fost implicat sau nu în protestele de duminică din țară.

Comments

comments