Sâmbătă, 31 august, s-a desfăşurat cea mai mare sărbătoare de peste an a judeţului, „Ziua Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului”, manifestare ajunsă la cea de-a VII-a ediţie.

Evenimentul a avut loc, ca în fiecare an, la Muzeul Goleşti, unde cele mai importante personalităţi argeşene au fost premiate de către preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu. La marea sărbătoare au fost prezente nu numai nume de rezonanţă locală şi naţională, ci şi de peste hotare, invitaţi special pentru a primi aprecieri din partea Consiliului Judeţean, principalul organizator al evenimentului.

Printre sutele de invitaţi, la eveniment au fost prezenţi şi ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, preşedintele Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, actorul Mircea Diaconu şi regizorul Şerban Marinescu.
Marele eveniment, prezentat de Cristina Munteanu şi Marian Matei, de la Antena 1 Piteşti, a debutat cu un spectacol folcloric oferit de elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, urmat de un concert al Fanfarei Teatrului „Alexandru Davila”. Apoi, pe scena amenajată special la Muzeul Goleşti, au urcat personalităţi din cultură, religie, sport şi mass-media, premiaţi cu Diplome de excelenţă, ca Fii sau Fiice ai Argeşului şi Cetăţeni de onoare. Cu toţi au primit din partea preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu, şi a vicepreşedintelui Florin Tecău câte o plachetă omagială, ca o răsplată simbolică pentru viaţa dedicată acestui judeţ şi ca o recunoaştere a meritelor celor originari din Argeş. Tot în cadrul evenimentului au fost lansate: Catalogul Fiilor Argeşului şi Muscelului, vol. VI, 2012; Dicţionarul de personalităţi – Cetăţenii de Onoare ai judeţului Argeş, 2007 – 2012; Volumul „Argeşul şi Muscelul, spaţii istorice ale românismului”.
Sărbătoare a elitelor argeşene, „Ziua Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului”, desfăşurată în cadrul „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, a intrat în conştiinţa colectivă drept evenimentul definitoriu al vieţii publice argeşene, asumat cu respect şi responsabilitate de către organizatori, recunoaşterea oficială a valorii unor personalităţi şi înscrierea numelor acestora în Catalogul Fiilor Argeşului, constituind o modalitate obiectivă de consemnare a istoriei locale. Încă din anul 2007, Consiliul Judeţean Argeş a acordat oamenilor de valoare ai judeţului titlurile de Fii şi Cetăţeni de Onoare ai Argeşului şi Muscelului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI