Spitalul de Urgenţă din Piteşti a inaugurat secţia de chirurgie vasculară

0
2785

 

 

 

După 4 ani de eforturi și demersuri susținute, Spitalul Județean Argeș a obținut aprobarea înființării primei secții de Chirurgie vasculară, ca urmare a creșterii alarmante a incidenţei bolilor vasculare în rândul persoanelor active.

Ministerul Sănătăţii a aprobat alocarea a 13 paturi la pentru secţia respectivă, care deservește nu doar Argeșul  ci și judeţele limitrofe cum sunt Olt sau Vâlcea.

 

Secţia de chirurgie vasculară nou creată la Piteşti a fost deja acreditată şi a fost renovată, fiind inaugurată săptămâna trecută. Aceasta va fi condusă de chirurgul Felix Sârboiu, care a venit la Pitești în urmă cu 5 ani, din Spitalul Floreasca, unde a lucrat alături de binecunoscutul Șerban Brădișteanu. Medicul Sârboiu a declarat că speră ca într-un viitor nu prea îndepărtat numărul paturilor de la secţia de chirurgie vaculară să crească având în vedere numărul mare de pacienţi.

Bolile vasculare au o incidenţă tot mai mare, fiind favorizate, printre altele, de diabet, boală care se dovedeşte a fi una dintre bolile secolului, afectând tot mai multe persoane, de toate vârstele şi din toate clasele sociale, spun specialiștii de la Județean. Datele statistice arată că în România numărul persoanelor diagnosticate cu diabet se apropie de 2 milioane, cea mai mare prevalenţă a acestei boli înregistrându-se în regiunea sudică a ţării, regiune din care face parte şi judeţul Argeş. De altfel datele DSP Argeş arată că la nivelul judeţului sunt înregistrate aproape 32 de mii de persoane afectate de diabet care netratat corespunzător duce la alterarea pereţilor vaselor de sânge şi prin urmare la o serie de afecţiuni vasculare extrem de grave care pot cauza decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here