Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, pensionarii sunt invitați să participe sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16.00, la Teatrul ”Al. Davila” la un spectacol intitulat ”Trecut-au anii…” organizat de Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

În cadrul spectacolului vor evolua Fanfara ”Argeșul”, Orchestra ”Doina Argeșului”, Ansamblul folcloric ”Dorul” și Grupul vocal ”Doruri muscelene”. Intrarea se face pe bază de invitație, ce se poate procura de la Agenția de bilete a Teatrului ”Al. Davila” Pitești.

De asemenea, duminică, 1 octombrie, persoanele de vârsta a treia vor avea ocazia să îşi testeze glicemia şi tensiunea arterială, la corturile special amplasate în municipiul Piteşti, în zona Teatrului Al. Davila şi în Piaţa Vasile Milea.

Astfel, între orele 10,00 și 16.00, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență și de la Spitalul de Pediatrie Pitești vor verifica tensiunea arterială și glicemia, urmând ca, în funcție de rezultatul analizelor, persoanele depistate cu probleme de sănătate să fie consultate de medicii specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, cu trimitere de la medicul de familie.

Totodată, Centrul de Cultură “Brătianu” organizează marți, 3 octombrie 2017, Ziua Porților deschise la Vila Florica din orașul Ștefănești, județul Argeș, și invită toți seniorii iubitori de istorie și nu numai, să viziteze gratuit conacul familiei Brătianu, între orele 8.00 – 16.00, un loc încărcat de istorie în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă, care a dat ţării nu mai puţin de trei prim – miniştri, care au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne.

Comments

comments