Week-end plin de evenimente în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, care s-au mutat, pentru două zile, la munte.

Pe malul lacului Vidraru s-au întrecut cei mai curajoşi bikeri, iar seara, la lumina făcliilor, cei care au avut curajul să urce până în „Cuibul Vulturului Alb” au avut parte de câteva şedinţe de „tortură” şi de un original  spectacol de muzică şi dansuri medievale.

Dracula Bike, ediţia a patra

Sâmbătă, 17 august, în zona Barajului Vidraru, a avut loc cea de-a patra ediţie a concursului de ciclism montan „Dracula Bike”. Competiţia, organizată de Consiliul Judeţean Argeş, prin Salvamont Argeş, a reunit 49 de participaţi, care au avut de parcurs un traseu de dificultate medie, de o lungime de 18 km, la o altitudine cumulată de 390 de metri. Premiile au fost de 600 de lei – premiul I, 500 de lei – premiul II, 400 de lei – premiul III. În plus, au fost acordate o serie de premii speciale, în valoare de câte 500 de lei, pentru: cel mai tânăr concurent –  Stan Damian, 9 ani, din Curtea de Argeş – şi cel mai în vârstă concurent –  Lazăr Gabriel Iulian, 60 de ani. De asemenea, a mai fost acordat un premiu special pentru perseverenţă  – Premiul „Voinţa” –  care a mers către Tudor George, de 39 de ani, care, în ciuda faptului că nu avea echipament adecvat unei asemenea competiţii, el pedalând în papuci, a reuşit să termine cursa şi chiar să câştige locul III la categoria sa.
Traseul „Dracula Bike” a urmat firul spre Cabana Cumpăna, cu start din punctul Călugăriţa, de unde s-au parcurs 9 kilometri până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, şi retur. Traseul a fost unul de nivel mediu, iar distanţa totală de 18 km, cu o diferenţă de altitudine cumulată de 390 de metri.

Şedinţă foto cu… Vlad Ţepeş

Seara de sâmbătă a fost rezervată unui spectacol inedit, ce a cuprins muzică şi dansuri medievale, la lumina torţelor, în „Cuibul Vulturului Alb”, Cetatea lui Vlad Ţepeş. Cei ce au dorit să ia parte la această seară specială au fost supuşi însă probei celor 1.480 de trepte, ce au trebuit urcate până în vârful muntelui. Odată ajunşi acolo, temerarii au putut lua parte la câteva „reconstituiri” ale celebrelor metode de pedeapsă aplicate de Tepeş, prezentare făcută de reprezentanţii Muzeului Judeţean Argeş: o execuţie la eşafod şi câteva metode de tortură şi o şedinţă foto în care vedeta a fost chiar Vlad Ţepeş. Evident, nu cel au autentic, ci doar un actor. La căderea nopţii, sub lumina făcliilor, s-a desfăşurat şi spectacolul artistic pregătit de actorii Teatrului „Davila”, trupa de teatru locală şi studenţii de la CS: audiţia celor mai originale legende din Arefu, evoluţia artiştilor locali conduşi de profesorul Cezar Bădescu, jocul ielelor cu trupa Starfix, recital medieval al trupei Sirix, cântece de munte cu Ion Mircea Bogdan şi un recital al artistului Florin Dumitru. În premieră, publicul a fost uimit de o demonstraţie de ventrilocie susţinută de artistul Eduard Sandu şi personajele sale.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI