Dăunătorul distruge florile şi copacii.

Specialiştii din cadrul Societăţii Salpitflor Green S.A au identificat pe plantele ornamentale şi pe spaţiile verzi din Municipiul Piteşti dăunătorul Metcalfa pruinosa (cicada albă).

Metcalfa pruinosa atacă numeroase specii de plante provocând pagube importante atât culturilor de viță de vie, pomilor, arborilor, arbuștilor ornamentali cât și în pepiniere. Plantele atacate au creșteri slabe, se debilitează iar recolta scade. Atacul afectează maturarea lemnului, diferențierea mugurilor de rod și dă un aspect inestetic plantelor ornamentale. Intensitatea maximă a atacului are loc în lunile de vară.

Coloniile de Metcalfa pruinosa se întâlnesc frecvent pe frunze, tulpini, lăstari, etc.

Pentru combaterea acestui dãunãtor s-au utilizat insecticide din grupele de toxicitate III și IV după cum urmează: PROTEUS OD 110 în concentrație de 75 ml/100  l apa și NURELLE D 50/500 EC în concentrație de 75 ml/100 l apă. Tratamentele au fost recomandate de Autoritatea Națională Fitosanitară – Oficiul Fitosanitar Argeș și se repetă la intervale de 7-14 zile. Combaterea dăunătorului este dificilă din cauza protecției oferite de stratul de ceară care o acoperă în întregime.

Se recomandă depistarea eventualelor focare şi pe terenurile proprietate privată sau în localităţile limitrofe Municipiului Piteşti şi combaterea cu insecticidele sus menționate pentru a preveni răspândirea acestui dăunător.

„Este important să contribuim împreună la protejarea suprafețelor verzi din municipiul nostru.
Apărarea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător, menținerea echilibrului ecologic, prin protecția, conservarea și dezvoltarea spațiilor verzi din Municipiul Pitești trebuie să constituie o preocupare permanentã  nu numai a administrației publice locale ci și a cetățenilor” este mesajul specialiştilor SALPITFLOR, societatea Consiliului Local Piteşti care are în grijă spaţiile vezi din oraş.

Comments

comments