Începând din 1 august 2016, Hakim Boutehra va ocupa funcția de Director General al  Renault Commercial Roumanie, entitate care asigură comercializarea pe piaţa românească a mărcilor Dacia, Renault şi Nissan.

El îl va înlocui pe Jan Ptacek, care este numit Executive VP Sales&Marketing Avtovaz, în Rusia.

Hakim Boutehra (39 ani) este de naționalitate algeriană și are peste 15 ani de experiență în activități comerciale. Își începe cariera în 2001, la Procter&Gamble Algeria unde este supervizor vânzări, apoi manager de vânzări regional și național. Se alătură Renault Algeria în 2004, ca manager piese de schimb. În septembrie 2005 este numit Director rețea, iar în iulie 2008 devine Director Comercial Renault Algeria. În 2010, pleacă în Franța, unde este numit Director Regional în regiunea Vest. În ianuarie 2013 devine Renault Middle East ‎皿anaging Director, responsabil de operațiunile comerciale în 13 țări –・o filială Renault și 12 importatori (Renault Iran, Egipt, Arabia Saudită, Dubai, Abu Dhabi, Bahrein, Kuweit, Qatar, Oman, Liban, Iordania, Siria, Libia, Irak.

Jan Ptacek, în vârstă de 46 ani, de naționalitate cehă, are o experiență de peste două decenii în cadrul Grupului Renault. În primii ani ai carierei, a ocupat posturi de marketing și de management de rețea comercială în Republica Cehă și în Franța. În 2003, este numit Director Marketing al mărcii Dacia și coordonează lansarea modelului Logan. La finalul lui 2004, se reîntoarce la Paris pentru a se alătura Direcției Strategie și Marketing a Grupului. În calitate de Director Comercial al Gamei Entry, este responsabil de strategia de marketing a gamei Entry și a mărcii Dacia, timp de 4 ani. În 2008, este numit Director Marketing al mărcii Renault pentru Rusia și regiunea Eurasia. La finalul anului 2012, devine Director General al filialei comerciale Renault Ucraina înainte de a reveni în România în 2014 ca director al filialei comerciale.

Comments

comments