Sorin Cîrţu: „Pentru mine, Argeşul pare a fi un judeţ blestemat”

INTERVIU În avionul care a dus pe CS Mioveni din Bucureşti în Antalya s-a urcat şi Sorin Cîrţu, antrenorul care, acum trei ani, pregătea echipa galben-verde. Plecat să vadă cât mai multe meciuri de pregătire în Turcia, Sorinacio a rememorat clipele petrecute ca antrenor în Argeş şi a comentat situaţia actuală a echipelor de fotbal din judeţul nostru.

„Ce s-a întâmplat la Mioveni a fost coşmarul vieţii mele”

Nu vă este cam greu să staţi departe de bancă?
Ba da… însă vine o perioadă când mai trebuie să accepţi şi asta. Spre exemplu acum… am avut o ofertă avantajoasă din Kazahstan, dar până la urmă s-a dovedit a fi un bluff. Prin urmare, am rămas acasă şi acum… mă duc în Antalya să văd meciuri. Probabil o să-mi vină din nou rândul.

Vă leagă foarte multe amintiri de Argeş.
Aşa este. Am fost şi la FC Argeş şi la Mioveni şi, în ambele situaţii, s-au întâmplat lucruri urâte. Sincer vă spun că şi acum stau şi mă gândesc ce s-a întâmplat de am avut atâta ghinion în judeţul dumneavoastră.

Să le luăm pe rând. Mai întâi, perioada FC Argeş.
Ei bine… poate că trebuie să-l înţeleg sincer pe Cornel Penescu. A venit la echipă şi nu mă mai dorea. Dar de aici şi până la despărţirea de mine… Nu ştiu ce să spun. Ştiu doar că eu am făcut tot posibilul să avem rezultate cât mai bune. Nu îl acuz de nimic pe Cornel. Aşa a gândit atunci şi consider că nu în detrimentul echipei.

Perioada Mioveni?
Ce s-a întâmplat la Mioveni a fost coşmarul vieţii mele. Auzi, domnule!… Câştigasem atunci la Timişoara şi eram ca şi salvaţi de la retrogradare. Au venit apoi nişte meciuri ucigaşe, am pierdut puncte după  puncte şi…asta a fost.

La acea vreme, nimeni nu mai credea că Dacia poate retrograda.
Păi crezi că  eu mă  gândeam? Când am văzut victoria de la Timişoara, am crezut că nimic nu ne mai poate sta în faţă. Sunt momente în care încerc să înţeleg ce s-a întâmplat apoi, cum de a fost posibil să pierdem atâtea puncte.

Aţi plecat de la Mioveni…
Am plecat cu un mare regret în suflet şi anume suferinţa domnului primar Georgescu. Rar mi-a fost dat să întâlnesc un om atât de ataşat de fotbal şi de comunitate. Eu muream de nervi când pierdem, dar dânsul era şi mai şi… Mă doare sufletul când îmi aduc aminte de asta… Din acest motiv vă spun cu mâna pe inimă că, oricând domnul Georgescu îmi va cere un sprijin, îl voi ajuta din toate punctele de vedere.

„O echipă ca FC Argeş, cu un asemenea palmares, nu poate sta mult timp în umbră”

Adică vreţi să fiţi antrenor la CS Mioveni.
Uite…  de aia nu îmi place mie să discut cu ziariştii. Mereu interpretează. Am spus eu aşa ceva? Nu… Mioveniul are un antrenor tânăr, dornic de performanţă şi devotat clubului. Este foarte bine. Eu am spus doar că, dacă domnul Georgescu îmi va cere cândva sprijinul, o să fac totul pentru a-l ajuta.

Dacă tot a venit vorba de CS Mioveni… ce părere aveţi despre ce s-a întâmplat în tur?
Offf… echipa asta a fost construită în pripă. Era normal să se aducă jucători pe ultima sută de metri pentru că nu s-a ştiut dacă se promovează. Şi, dacă îşi faci echipă târziu, nu ai cum să joci bine. Am auzit fel şi fel de oameni care l-au acuzat pe Dică, spre exemplu, că a distrus această echipă. Eu l-am avut pe Nicu la  Steaua şi vă pot spune că mai are destulă capacitate de a juca un fotbal de calitate. Din păcate însă, nu i-a ieşit aici. Asta e. Se mai întâmplă în fotbal.

Şanse de salvare de la retrogradare mai sunt?
Din punctul meu de vedere, da. Sunt mici şansele, dar, dacă tot mai sunt, trebuie să crezi în ele. Cu 9  puncte este greu să te mai gândeşti la ceva. Însă, în fotbal, minuni s-au mai văzut, aşa că… Oricum, echipa trebuie să se detaşeze total de tur, să nu se mai gândească pe ce loc se situează acum. Trebuie să tragă tare pentru fiecare punct pus în joc, iar, la final, să tragă linie şi să vadă unde s-a ajuns.

Despre FC Argeş mai ştiţi ceva?
Doar ce se scrie prin ziare. Atâta tot. În rest… sper ca, măcar anul viitor, FC Argeş să se lupte pentru promovare, pentru că o echipă cu un asemenea palmares nu poate sta mult timp în umbră. Orice echipă are clipele ei grele, dar  tot iese la liman. Am văzut că s-au vândut doi jucători importanţi, Năstăsie şi Rover Cîrstea, fapt ce mă face să mă gândesc sincer că, anul acesta, situaţia este compromisă. Dar cu o echipă tânără, la anul se poate da marea lovitură. Oricum, în încheiere, vreau să le transmit multă baftă celor două echipe de fotbal din Argeş. Chiar dacă, pentru mine, Argeşul pare a  fi un judeţ blestemat, eu tot am inima deschisă pentru tot ceea ce se întâmplă acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.