Şomajul creşte în România. Numărul persoanelor fară loc de muncă se apropie de jumătate de milion!

Şomajul creşte în România. Numărul persoanelor fară loc de muncă se apropie de  jumătate de milion! Şomajul creşte în România şi a ajuns la 5,6% din populaţia aptă de muncă, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Aproape jumătate de milion de oameni nu au un loc de muncă în acest moment. Mai mult, avem judeţe unde numărul celor care trăiesc din ajutor social este uriaş. Dolj, Bacău şi Buzău sunt judeţele cu cel mai mare număr de persoane care trăiesc din ajutor social, arată cele mai recente date.
Există judeţe în România în care oamenii trăiesc doar din ajutorul social. Suma medie plătită în prima lună a acestui an de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 265,77 lei, iar suma totală plătită s-a ridicat la 46,971 de milioane de lei.
Cea mai mare valoare a sumei medii plătite a fost raportată în judeţele Sălaj, Covasna şi Braşov.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,5% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,4% pentru luna ianuarie 2021 (4,6% în cazul bărbaţilor şi 4,2% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 73,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna ianuarie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here