Șoferii ar putea conduce chiar dacă au fost prinși beți la volan. Vezi cum

944 views

Șoferii ar putea conduce chiar dacă au fost sancționați pentru consum de alcool. Vezi cum. Conform unui proiect pus recent în dezbaterea senatorilor, conducătorii auto ar putea să-și păstreze dreptul de a conduce chiar și după ce au fost sancționați pentru condusul unei mașini sub influența alcoolului, dar doar în anumite condiții. Practic, șoferii surprinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice ar putea primi sancţiunea de a circula timp de 180 de zile cu maşini în care s-ar monta un aparat capabil să oprească motorul, dacă detectează alcool în aer. Este vorba despre un dispozitiv numit ”Alcool – Stop” care se montează la sistemul de pornire a motorului mașinii și permite pornirea acestuia doar atunci când în aerul expirat de șofer nu sesizează prezența alcoolului.

Dacă agentul constatator optează pentru aplicarea sancţiunii complementare a restricţionării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie limitat la autovehiculele dotate cu mijloc tehnic certificat ”Alcool-Stop”.

Omologarea, montarea şi inspecţia tehnică a dispozitivelor ”Alcool-Stop”, precum şi formarea şi atestarea profesională a personalului care realizează activităţile de montare şi inspecţie tehnică a dispozitivelor ”Alcool-Stop” vor reveni în sarcina Ministerului Transporturilor.

Acesta este un proiect legislativ, depus la Senat de 28 de parlamentari.

Comments

comments