Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri. În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 51.830 de lei și au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 9 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, l-au depistat, pe D.N.73 Mărăcineni, pe A.C.G., de 28 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce conducea un autoturism, neînmatriculat sau neînregistrat și având numere false de înmatriculare sau înregistrare. În cauză a fost întocmit dosar penal, art. 334 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, l-au depistat, pe D.N.73 C, comuna Domnești, pe I.S., de 24 de ani, din Curtea de Argeș, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 din Codul Penal.

Conducea cu viteză și sub influența băuturilor alcoolice

În noaptea de 16 spre 17 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, l-au depistat, pe C.C.V., de 36 de ani, din municipiul Pitești, care în timp ce se deplasa cu un autoturism, pe D.N. 73, în localitatea Mărăcineni, a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 123 km/h și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducatorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional,conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare totală de 1305 lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comments

comments