Șoc în fotbalul românesc! Mioveniul vrea să-și retragă echipa din Liga 1

Gruparea CS Mioveni ameninţă cu retragerea din campionatul Ligii 1 la fotbal şi a transmis un memoriu către forurile competente, acuzând greşeli de arbitraj la meciul cu CFR Cluj (0-1), din etapa a patra. Prima reacție a venit de la primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu: ”Noi am crezut că vom juca doar contra CFR Cluj, nu și a arbitrilor! Hoților! Hoților! Felicitări echipei noastre, felicitări Alexandru Pelici! Suntem mândri de voi!”.

De asemenea, Dumitru Olteanu, președintele CS Mioveni, a transmis că echipa sa va depune memoriu împotriva brigăzii de arbitri care a condus meciul cu CFR Cluj, pierdut de argeșeni la limită, și amenință cu retragerea din campionat.

CĂTRE FEDERATIA ROMÂNĂ DE FOTBAL
COMISIA CENTRALĂ A ARBITRILOR
LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL

Având în vedere gravele greseli de arbitraj din meciul CS Mioveni – CFR Cluj care au condus la infringerea echipei noastre, va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte:
Este inadmisibil modul in care am fost tratati de cavalerii fluierului, CFR marcând un gol dintr-un offside evident iar noua refuzându-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspetilor. Nu vrem sa contestam valoarea adversarilor nostri, asa cum nu vrem sa stirbim din meritele clujenilor in obtinerea unor performante remarcabile in cupele europene. Dar când pierdem un joc in asemenea maniera, ne intrebam ce rost mai are sa participam intr-o competitie in care ni se taie orice drept la egalitate. Au fost nenumarate dati in care nu am comentat nimic la adresa arbitrajelor, cu toate ca si atunci am fost dezavantajati. Dar ceea ce s-a intâmplat vineri seara a intrecut orice masura.

Având in vedere aceste aspecte si tinind cont de faptul ca sefii fotbalului românesc protejeaza incontinuare o Comisie Centrala a Arbitrilor care este stat in stat, ne gândim serios sa ne retragem din competitie. In mod sigur CCA nu va avea de suferit daca o echipa mica si inimoasa ca a noastra va disparea din fotbalul românesc, dar numai in acest fel intreaga lume va afla ce se intimpla cu arbitrajele de la noi din tara.Â

Daca nimeni nu indrazneste sa traga la raspundere CCA, macar retragerea noastra va ajunge la urechile UEFA si FIFA, iar semnalul nostru de alarma poate va vindeca un fotbal in care cavalerii fluierului decid dupa bunul plac invingatoarea unui joc de fotbal. Daca nimeni nu are curajul sa faca ceva, poate macar noi, prin retragerea din Liga 1 vom aduce la cunostinta iubitorilor de fotbal din toata lumea ca in Romania CCA-ul patroneaza sportul rege. Vom disparea noi, vom fi amendati, dezafiliati, etc dar poate vom fi cei care vom incepe insanatosirea unui fotbal bolnav in care rezultatele finale sunt la mâna domnilor arbitrii.

Inaintea fiecarui meci oficial, echipele din Liga 1 sunt obligate sa plateasca aproximativ 4.000 de euro pentru baremurile arbitrilor si observatorilor. Foarte bine ! Platim cu totii, cu toate ca aceasta suma este una imensa in comparatie cu salariul mediu din Romania. Dar daca tot platim acesti bani, nu intelegem de ce niciodata nu ni se aduc la cunostinta si noua, celor care platim, notele date de observatori arbitrilor. De fiecare data orice sanctiune data fotbalistilor este adusa la cunostinta mass media, asa cum orice amenda sau sanctiune a antrenorilor este data publicitatii. Lumea afla imediat ce si cât platesc cei de pe teren, dar niciodata nu aflam ce ce intimpla cu cavalerii fluierului. Facem pe aceasta cale un apel catre toate echipele de fotbal din tara sa ni se alature in demersul nostru. Vrem si noi sa aflam, chiar daca dupa doua, trei sau patru zile de la disputarea jocului, ce se intâmpla cu cei care arbitreaza intilnirile. Nu este normal sa platesti aproximativ 4.000 de euro si apoi sa stai si sa privesti fara a putea reactiona cum esti executat in public.

Daca sanctiunile fotbalistilor si ale antrenorilor sunt publice, cine decide ca cele ale cavalerilor fluierului trebuie sa fie ascunse ? Daca apelul nostru la care speram sa ni se alature cât mai multe echipe nu va avea sorti de izbânda, atunci ne permitem sa credem ca CCA are de ascuns multe, iar observatorii protejeaza arbitrii acordându-le note mari in ciuda numeroaselor greseli care apar meci de meci.

Incepând din acest moment, in cazul in care vom mai continua in Liga 1, vrem sa anuntam CCA ca refuzam sa mai fim arbitrati de brigada Florin Chivulete, Vladimir Urzica si Andrei Constantinescu. Ceea ce au facut vineri seara este inimaginabil, batându-si efectiv joc nu numai de noi ci de intreg fotbalul romanesc. Daca domnii de la CCA vor continua sa-i delege….foarte bine. Treaba lor. Dar sa stie toata lumea ca CS Mioveni nu este un cobai al unor cavaleri ai fluierului ce nu vad un offside evident si un penalty clar ca lumina zilei.
In speranta ca apelul nostru va fi auzit si bagat de seama de cineva, incheiem urind succes echipei CFR in returul cu Young Boys Berna si speram la o calificare in Champions League”.
CS Mioveni – Președinte Consiliu de Administrație
Olteanu Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here