ÎPS Calinic i-a oferit lui Becali distincția eparhială ”Sfântul Neagoe Vodă Basarab”

0
339

Mănăstirea argeșeană Slănic și-a sărbătorit vineri, 6 august, unul din hramuri închinat praznicului Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos. Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în altarul de vară ridicat în curtea mănăstirii.

La Sfânta Liturghie a participat și cunoscutul om de afaceri George Becali. ”Pentru ajutorul financiar acordat bisericilor aflate în restaurare sau construcție, dar și pentru acțiunile social-filantropice pe care le-a inițiat până în prezent, în semn de prețuire și recunoștință, Ierarhul Argeșean a oferit acestuia distincția eparhială ”Sfântul Neagoe Vodă Basarab”, transmite Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Prima atestare documentară a Mănăstirii Slănic este în anul 1679. Despre schitul Slanic tradiția se spune că a fost ctitorit de voievodul Vlad Ţepes și că ar fi existat și pe vremea domnitorilor Neagoe Basarab și Mihai Viteazul.

În anul 1805, din motive necunoscute nouă, schitul se desființează, biserica fiind mutată în jurul anului 1830 într-un sat din Vlașca.

Viața monahală este reluată după anul 1930, ridicându-se în timp trei altare: biserica mare din zid ridicată în cinstea Maicii Domnului -cu hramul Nașterea Maicii Domnului și două paraclise mai mici cu hramurile Schimbarea la față și Sf. Ierarh Calinic de la Cernica. Din acest motiv Mănăstirea Slănic este numită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Taborul Argeșului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here