Smiley, MefX, trupa Simplu şi Ileana Şipoteanu – cei mai vizionaţi argeşeni pe YouTube

Creat în urmă cu doar şase ani, site-ul american www.youtube.com a devenit un nume de referinţă pentru cei care doresc să îşi promoveze muzica şi videoclipurile pe Internet şi un mod foarte util şi eficient de a strânge fani şi audienţe mari. Utilizatorii neînregistraţi pot vizualiza toate videoclipurile de pe site, iar utilizatorii înregistraţi pot în plus încărca („upload”) videoclipuri pe YouTube, pot introduce comentarii şi pot da note filmuleţelor.  În august 2006, ziarul “The Wall Street Journal” a publicat un articol în care scria că YouTube avea aproximativ 6,1 milioane de videoclipuri şi peste 500.000 de utilizatori înregistraţi. Începând cu 9 aprilie 2008, o căutare globală pe YouTube returnează peste 83 de milioane de videoclipuri şi 3,75 milioane de canale de utilizatori. S-a estimat că, în 2007, YouTube a consumat la fel de multă capacitate de transmisie ca şi întreg Internetul anului 2000. Bineînţeles că nici artiştii argeşeni nu puteau rămâne indiferenţi la acest fenomen mondial care te poate face faimos şi celebru, prin câteva milioane de vizualizări. În topul argeşenilor lideri pe YouTube, pe primul loc se situează piteşteanul Smiley (absolvent al Colegiului „Zinca Golescu”), a cărui melodie „Love is for free” a strâns nu mai puţin de 3,9 milioane de vizualizări, fiind un mare succes şi în topuri.  Şi hit-ul „Plec pe Marte” i-a adus lui Smiley 2,6 milioane de vizualizări, iar, cu „Dream Girl”, a strâns 1,5 milioane de vizualizări. Pe locul al doilea în acest top se situează un nume nou, dar deja cu o cotă foarte bună. Este vorba de piteşteanul MefX, cel care interpretează, împreună cu Maximilian, hit-ul hip-hop „Sophie”, un videoclip ce a strâns deja 1,6 milioane de vizualizări (în doar două luni şi jumătate), plus încă 1,4 milioane de vizualizări în varianta single. Tot MefX şi Maximilian au succes şi cu „Serenada rap”, ce a adunat, până acum, 430.000 de vizualizări. „Universul argeşean” v-a prezentat în premieră evoluţia lui MefX, acum câteva săptămâni.

Formaţia VIS şi Cristina Turcu – surprizele de pe YouTube

Şi băieţii de la trupa Simplu stau bine pe YouTube, cel mai elocvent exemplu fiind „Oficial îmi merge bine”, cu 1,64 milioane de vizualizări. Alături de Smiley, un alt membru de bază – CRBL – are succes şi când cântă singur, dovadă stând „Românul nu are noroc”, cu 788.000 de vizualizări. În topul argeşean de pe YouTube urmează câmpulungeanca Ileana Şipoteanu, a cărei melodie – „Ce mult te-am iubit” – a strâns 309.000 de vizualizări. Şi muzica populară argeşeană se aude bine pe…YouTube, cel mai clar exemplu fiind Cristina Turcu-Preda, al cărei cântec „Omule, bea şi petrece” a strâns 114.000 de vizualizări, la distanţă mare de cunoscutul Gavril Prunoiu (concert la Festivalul „Zavaidoc”, 2007) – 14.373 vizualizări şi Valentin Grigorescu („Am iubit în viaţa mea”) – 3.154 vizualizări.
O surpriză plăcută pe YouTube este formaţia piteşteană de muzică de evenimente VIS, alcătuită din patru tineri cu studii muzicale de lungă durată. Extrem de solicitată la nunţi şi petreceri în Bucureşti, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea şi Ploieşti, trupa VIS şi-a pus un videoclip de prezentare şi pe Internet, videoclip ce a strâns aproape 70.000 de vizualizări şi multe comentarii pozitive. Filarmonica Piteşti este şi ea prezentă pe YouTube prin câteva zeci de videoclipuri, cel mai vizionat – de 10.679 de ori – fiind „Ceaikovski – Concertul nr. 1 pentru pian”. Printre argeşenii prezenţi pe YouTube i-am mai găsit pe Marius Bălan (solist la Teatrul „Al. Davila”) – 4.233 vizualizări, Loredana Calotescu (emigrată în Canada) – 1.859 vizualizări şi trupa „Allegria” (premiată la „Mamaia Copiilor”) – 6.352 de vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.