Slujba de Hram a Bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul” a fost oficiată chiar de Arhiepiscopul catolic de Bucureşti, IPS Aurel Perca. Sâmbătă, 27 Iunie, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Catolic de Bucuresti, IPS Aurel Perca, a oficiat Sfânta Liturghie de Hram, la Biserica Romano-Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul” din Piteşti.

Nu doar catolicii au fost prezenţi la acest eveniment din viaţa parohiei, ci şi mulţi piteşteni care, deşi sunt ortodocşi, sunt cu sufletul aproape de fraţii de credinţă, obişnuiesc să asiste la slujbe şi se implică în viaţa Bisericii.

“Biserica este vizitată şi de foarte mulţi ortodocşi la slujbele de duminică, dar mai ales marţea, când se sărbătoreşte Sfântul Anton. Lumea merge, pune acatiste… Chiar dacă suntem ortodocşi, ne simţim mai aproape de Dumnezeu dacă participăm şi la slujbele bisericii soră a Bisericii Ortodoxe” spune doamna doctor Eny Pavel, una dintre cele mai vechi piteştence care particpă la slujbele catolice.

Vizita este una istorică și va rămâne consemnată drept prima de acest fel a noului Arhiepiscop Mitropolit de București. În toamna anului trecut, pentru Ioan Robu, fostul lider spiritual al Bisericii Romano-Catolice din România, s-a retras, Papa Francisc l-a numit în funcția rămasă vacantă pe părintele Aurel Percă. Excelența Sa a fost întronizat anul acesta în luna ianuarie, iar vizita la Pitești este una dintre puținele pe care le-a efectuat până acum.

Comments

comments