Sistemul cardului de sănătate s-a blocat din nou! Asta înseamnă că medicii nu pot verifica dacă pacienții sunt asigurați sau nu. Potrivit medicului Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, sistemul nu funcţionează de la ora 9.30, aşteptându-se o reacţie de la CNAS.

„Este vorba de sistemul informatic care este blocat, nu de cardul de sănătate, sistemul informatic care ne arată calitatea de asigurat. Dacă noi nu avem calitatea de asigurat, nu putem afla dacă persoana din faţa noastră este asigurată sau nu, nu ştim dacă putem să eliberăm orice fel de servicii medicale, pentru că dacă nu este asigurat riscă să ni se impute serviciile pe care le eliberăm. De la 9.30, 10 fără un sfert nu merge, nu este prima dată. Procedura legală este ca, în acest moment, Casa Naţională să dea un comunicat prin care să arate că nu merge sistemul informatic de la ora X şi să poată permite funcţionarea offline astfel încât să nu avem probleme cu validarea serviciilor noastre. Aşa că aşteptăm o reacţie din partea Casei Naţionale. Sistemul poate fi verificat de oricine dacă funcţionează sau nu pe site-ul Casei Naţionale” a explicat aceasta.

Pacienţii care sunt deja la cabinetele medicilor vor fi consultaţi. Medicii au posibilitatea să facă actele off-line şi să le încarce în sistem în următoarele ore.

Reprezentantii Casei Naționale de Sănătate anunță pacienții că situația va fi rezolvată, însă nu se știe ora.

Comments

comments