Sir Sebastian Coe, la Balcaniada de Atletism pentru Seniori de la Piteşti, pe 1 şi 2 august. În deschiderea competiţiei, concert Conect-R

Piteştiul va fi din nou, în acest week-end, gazda unei importante competiţii de atletism: Balcaniada de Atletism pentru Seniori, ediţia cu numărul 74!

 

Competiţia va reuni la start atleţi din toate cele 17 țări membre ale A.B.A.F. (Albania, Armenia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Grecia, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi, evident, Romania), în total peste 400 de sportivi. Delegaţiile componente numără însă peste 2000 de participanţi, care au ocupat în totalitate 12 hoteluri din oraş, plus câteva dintre spaţiile de cazare ale Inspectoratului Şcolar

Concursul se va derula sâmbătă, 1 august, de la orele 9,30 şi 16,30 şi duminică, 2 august, de la 9,30 şi 16,45. Dechiderea oficială, de sâmbătă seară, va fi precedată de un concert al invitatului special, Conect-R.

Invitatul special al reuniunii atletice va fi britanicul Sir Sebastian Coe, campion olimpic şi candidat la funcţia de preşdinte al IAAF. Nu vor lipsi toate marile nume ale atletismului românesc, medaliate la Olimpiadă şi Mondiale, în frunte cu actualul ministru al sportului, Gabriela Szabo, una dintre cele mai mari atlete ale României din toate timpurile.

În total, în cele 4 reuniuni atletice se vor desfăşura 42 de probe, atât la masculin cât şi la feminin. Spectacolul sportiv se anunţă a fi unul de înalt nivel, dat fiind faptul că reprezintă ultima verificare majoră înainte de Mondialele ce se vor desfăşura peste o lună în China, la Beijing. De acea, în absolut toate delegaţiile străine se regăsesc sportivi de mare valoare, care au urcat pe podium la precedente competiţii de nivel european şi mondial şi care se văr strădui să confirme rezultatele de top deja obţinute anul acesta sau chiar să şi le îmbunătăţească.

Delegaţia României va avea ca vârf de lance pe cel mai titrat atlet român ala momentului, triplusaltistul argeşean Marian Oprea, campionul balcanic en-titre al probei. De asemnea, printre membrii de bază ai delegaţiei româneşti şi numără Andreea Elena Panţuroiu – medaliata cu argint în proba de triplusalt la Campionatele Europene de tineret de la Tallinn de luna aceasta şi sprintera Ana Maria Ioniţă – legitimată a Clubului Sportiv Universitar Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here