De vineri, vine frigul, ne asigură Filoteu Radu, şeful Serviciului Meteo Piteşti

Invitat în conferinţa de presă a Consiliului Judeţean Argeş, Filoteu Radu, şeful Serviciului Meteo Piteşti, a prezentat miercuri dimineaţă prognoza cu privire la evoluţia vremii în următoarea perioadă: mâine canicula încetează şi de vineri vine „Frigul”, adică temperaturi sub valorile normale pentru această perioadă.

De joi seară, spre noaptea de vineri, ar putea să plouă, teoretic până spre 20 de litri pe metru pătrat.

Totuşi, mâine se vor înregistra din nou temperaturi maxime de 35-36 de grade Celsius la umbră. De vineri, 31 iulie, temperatura maximă a zilei nu va mai depăși 27 de grade, sub normalul acestei perioade. Vremea răcoroasă se va prelungi până marţi, 4 august, când România va fi din nou sub imperiul unei mase de aer cald, venită dispre Spania. Căldura va persista îîn jur de o săptămână însă nu se va compara cu cea de acum, maximele ajungând la doar 32-33 de grade. După acest nou val de căldură, începând de miercuri, 12 august, vremea se va răcori iar, urmând ca temperaturile maxime să coboare până la 22-23 de grade Celsius în perioada Sfintei Mării.

„€În ce priveşte ploile, sunt rezervat că vom ajunge chiar la acele valori de 20 de litri, dat fiind că a mai părut şi altă dată că vom avea precipitaţii şi, când au ajuns deasupra noastră, norii s-au disipat, s-au împrăştiat, şi până la urmă ploile nu au mai fost atât de abundente. Dar să sperăm că vom avea ceva apă şi natura va repara ce a stricat cu seceta şi canicula din ultima vreme! Dacă se va întâmpla, va fi bine şi pentru agricultură”, a spus şeful Serviciului Meteo Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here