Sir Sebastian Coe, vicepreședinte al IAAF și candidat, luna viitoare, la președinția IAAF, fost multiplu campion olimpic şi recordmen mondial în probele de alergare pe distanţă medie, va fi prezent la a 74-a ediție a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, de la Pitești, la invitația președintelui Federației Române de Atletism, Ion Sandu.

Printre oaspeții de vază de la Pitești, sâmbătă și duminică, vor fi și președintele Asociației Europene de Atletism (EAA), norvegianul Svein Arne Hansen şi vicepreședintele EAA și președinte ABAF, bulgarul Dobromir Karamarinov.

Este pentru a doilea an consecutiv când baza sportivă „Nicolae Dobrin” din Pitești găzduieşte campionatele balcanice şi, la fel ca şi anul trecut, la competiţie vor fi prezente toate numele mari ale atletismului românesc, în frunte cu ministrul Tineretului și Sportului, fosta atletă Gabriela Szabo, care este și membră a Consiliului Executiv al EAA și, astfel, membră “ex-officio” a Consiliului Asociației balcanice de specialitate (ABAF). Alături de domnia sa va veni la Piteşti şi preşedinta de onoare a FRA, Iolanda Balaș-Soter, care va oficia în cadrul ceremoniilor de premiere.

Cele 42 de probe, masculin şi feminin, se vor desfăşura sâmbătă și duminică, în patru reuniuni, cu participarea a 408 sportivi din Albania, Armenia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Turcia și România, precum și, în afara concursului, din Israel.

Comments

comments