Simona Bucura Oprescu – exemplul de reuşită feminină în politică şi afaceri

PERFORMANŢĂ Cel mai tânăr vicepreşedinte din istoria Consiliului Judeţean Argeş, Simona Bucura-Oprescu este, la doar 31 de ani, un exemplu elocvent şi lăudabil de reuşită în politică şi afaceri. De când a intrat în politica argeşeană (la doar 17 ani, în 1997), Simona Bucura-Oprescu a dovedit că nu este deloc o voce de neglijat, fiind o prezenţă implicată şi deloc fantomatică într-un domeniu în care femeile din România încă nu ocupă locul pe care l-ar merita. Iar ascensiunea ei politică şi profesională nu a fost în niciun caz rodul hazardului, ci al unei munci şi implicări susţinute. Născută pe 2 aprilie 1980 la Câmpulung Muscel, Simona Bucura-Oprescu a absolvit două facultăţi, în 2004 – Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti (specialist în relaţii economice internaţionale) şi, în 2009, Facultatea de Finanţe şi Administrarea afacerilor la Universitatea de Stat din Craiova.

Are nu mai puţin de două masterate la activ: în Comunicare şi Publicitate (la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”) şi al doilea în Administraţie Publică Contemporană (la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”). În 1998, la doar un an după ce devenise membru PSD, a obţinut funcţia de preşedinte al Organizaţiei de tineret a PSD Argeş, iar, în vara lui 2004, a obţinut primul mandat de consilier judeţean.

„Politica este un exerciţiu extrem de dificil”

Cât de greu e să rămâi la vârf în politica argeşeană? „Trebuie să recunosc că este un exerciţiu extrem de dificil, care te consumă mult, mai ales dacă faci acest lucru cu pasiune şi nu conjunctural, împins de interese meschine”, spune vicepreşedintele CJ Argeş.
Din 2005, este purtător de cuvânt al PSD Argeş, iar în 2010 a fost aleasă vicepreşedinte al aceleiaşi organizaţii. Mai trebuie spus că Simona Bucura-Oprescu este unul dintre foarte puţinii politicieni din judeţ care vorbesc foarte bine două limbi străine – engleza şi franceza.
Simona Bucura-Oprescu a fost, până în primăvara acestui an, general manager la firma de concepţie şi producţie publicitară „Top Image”, funcţie pe care a deţinut-o timp de şase ani. Ea este şi membru (din 2007) al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor din Industria de Publicitate.

„Parlamentul…o tentaţie”

Ar putea o carieră în Parlamentul României reprezenta o tentaţie pentru Simona Bucura-Oprescu? „Privind Parlamentul ca pe centrul activităţii politico-legislative a României, ca locul din care ne vin toate normele juridice în măsură să ne influenţeze vieţile, în bine sau în rău, aş fi tentată să vă răspund că da. Dar e o chestiune momentan prematură, ce ţine de o mulţime de factori, încât este bine să o abordăm exact ca în întrebarea dumneavoastră, ca pe o tentaţie”, răspunde tânăra politiciană.
Un lucru e cert: la 31 de ani, Simona Bucura-Oprescu are tot viitorul politic înainte. Şi depinde în primul rând de ea dacă va reuşi să aibă şi mai departe o ascensiune la fel de spectaculoasă ca şi până acum. Pentru că, atunci când ajungi la vârf, cel mai greu este să te menţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.