De Moş Nicolae, în Piteşti s-a deschis prima măcelărie Angus, carnea de vacă cea mai căutată în întreaga lume. La inaugurare au fost prezenţi Mustafa Korkmaz, general manager, Yildiz Entegre România, şi Silviu Prigoană, cel care a făcut şi oficiile de gazdă.

Angus este cea mai populară rasă de vaci de carne din România. Prin popularizarea acestei rase în România se încearcă și o conștientizare a ceea ce înseamnă consumul de carne de calitate. Carnea obţinută de la vacile din rasa Angus este de foarte bună calitate şi impresionează prin gustul fin şi consistent. Este fragedă şi marmorată, apreciata foarte mult de bucătarii din toate colţurile lumii.

Carnea Angus este foarte bună în special datorită repartiției de carne și grăsime care îi dă un gust aparte. Acest tip de carne conține cu 30% mai puțin colesterol decât cea normală. Grăsimea distribuită uniform în țesuturile musculare ale cărnii de vită Angus are un conținut mai mare de grăsimi bune, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și al riscului de boli cardiovasculare. Greutatea medie a vacilor este de 550 – 650 kg, iar a taurilor de 900 – 1.000 kg. Cooperativa Angus Sud – Oltenia s-a înființat în luna iunie 2019 și este alcătuită din 6 ferme de bovine din rasa Angus. Fermele sunt localizate în județele Ilfov, Argeș, Dolj, Gorj și Vâlcea. Fermele au împreună 800 de capete vaci matcă din rasa Aberdeen Angus. Cooperativa are ca scop crearea unui lanț magazine propriu pentru comercializarea carcaselor, pieselor de măcelărie tranșate dar și al produselor naturale, proaspete și fără conservanți precum burger, mici, salam, cârnați, parizer și pastramă.

Magazinul se află situat pe bulevardul Frații Golești, nr. 63, la 30 de metri distanţă de Şcoala nr 8, sensul spre Prundu, pe partea stângă.

Comments

comments