Lucrețiu Tudor, șeful Finanțelor Argeș, și-a depus mandatul în această dimineață. Astăzi valabilitatea Ordinului de numire în funcția de director a lui Lucrețiu Tudor a expirat, iar fostul șef al Finanțelor cu eleganță și fair play a renunțat la funcția stabilită pe linie politică.

Iată și mesajul transmis de fostul director al Finanțelor: ”Astăzi, valabilitatea Ordinului 1744/2019 al președintelui ANAF privind numirea mea în funcția de Șef Administrație al AJFP Argeș a încetat și am acționat în acest sens, depunându-mi mandatul în fața colegilor în cursul dimineții. Consider că am deținut o funcție stabilită pe linie politică și că trebuie – în consecință – să fac loc oamenilor pe care îi dorește și pe care îi va desemna actuala coaliție de guvernare. Șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice este reprezentantul ministrului de Finanțe în teritoriu și trebuie să aplice politicile fiscale ale guvernului său, așa cum eu am fost reprezentantul Partidului Social Democrat, partid care m-a susținut și al cărui membru sunt.

Am fost onorat să dețin în ultimii doi ani această poziție și să lucrez alături de colegii de la care mi-am luat astăzi rămas-bun. Ca și domniile lor, cu peste un deceniu experiență în domeniu, eu mă consider un om de finanțe și un fiscalist, iar pentru toate pozițiile pe care le-am dobândit în ultimii 12 ani am susținut concursuri naționale care mi-au permis să acumulez experiență, încredere în forțele proprii și o viziune cât mai completă asupra sistemului fiscal. În poziția deținuta, m-am străduit să acționez permanent în spiritul principiilor care guvernează funcția publică.
Într-o societate și într-o țară normală, în care valorile morale, educaționale și profesionale nu pot fi pierdute, eu țin să îmi asum acest moment, apreciind că este firesc ca instituția să fie condusă de acum înainte de către o persoană care are susținerea actualei coaliții de guvernare, care înțelege, împărtășește și poate să aplice politicile fiscale specifice guvernului său.

În ceea ce ii privește pe colegii mei, am încredere că vor demonstra în continuare același profesionalism și aceeași eficiență care au guvernat colaborarea noastră. Le-am explicat și domniilor lor că singurul asumat politic la nivelul acestei instituții am fost eu și că ei sunt profesioniștii – căliți în ani de muncă, experiență și concursuri – care stau și vor sta mereu fundament pentru orice tip de management și orice tip de manager. Am fost onorat să lucrez în fruntea lor, așa cum am fost onorat în egală măsură de încrederea pe care PSD Pitești și mai ales președintele Cristian Gentea au avut-o într-un manager tânăr atunci când m-au girat și m-au susținut necondiționat pentru această poziție.

Mă înclin cu respect în fața tuturor colaboratorilor fără de care împlinirea mandatului meu nu ar fi fost posibilă, mulțumesc mediului de afaceri, presei și autorităților care mi-au fost parteneri de drum! Să avem sărbători liniștite, încredere în valorile personale și colective și fericire!”.

Comments

comments