Sfaturile hair-stylistului piteştean Valentin Sandu: Cum să ne menţinem părul sănătos şi frumos

0
474

Tot mai des oamenii, indiferent ca sunt femei sau barbati, se plâng de sănătatea părului lor, ori ca este fragil, ori de vârfurile despicate sau de distrugerile cauzate de vopsea.

 

Uscătorul sau placa folosite necorespunzator sau unor ustensile inadecvate din partea lucratorului la scaun pot exfolia firul de par, iar periatul prea des, schimbarea radicală a culorii şi şamponul nepotrivit ne pot distruge podoaba capilară.

Nu trataţi mătreaţa după ureche, aşa cum vă spune unul şi altul!

Mătreaţa nu este o reacţie la pielea uscată. De vină este o mică tulburare a scalpului sau ceva ce provine din interiorul nostru (dereglari hormonale, dereglari ale metabolismului) sau proaste obiceiuri ale noastre ce le deprindem in timpul spalarii parului (sa frecam scalpul cu unghiile, sa folosim apa prea fierbinte sau foarte rece). Cea mai la îndemână „vindecare“ este şamponul special contra mătreţii, recomandat de un medic dermatolog sau eventual de catre stilist. Lasati şamponul timp de cinci minute pe păr pentru a acţiona, apoi clătiti bine. 

Pieptănatul mai rar este mai benefic pentru a limita pierderea părului

Să nu  dam crezare mitului conform căruia părul trebuie periat de 10 de ori pe zi. Câteva fire de păr pierdute pe zi reprezintă un lucru normal, in general este normal sa pierdem cca. 100 de fire de par in 24 h. Aceste fire căzute s-au oprit din creştere şi au ajuns la o stare de „odihnă“.  Folositi-va de o perie cu vârfurile protejate si niciodată să nu periati părul ud. Dupa baie folositi un piepan foarte rar, dar abia dupa ce parul a fost tamponat bine cu prosopul. Mare grija trebuie sa aveti cum prindeti părul. Codiţele şi împletiturile sunt foarte drăguţe si foarte la moda, însă atunci când părul e prins prea strâns, firul se va rupe şi rădăcinile părului vor avea de suferit. Alegeti  o coafură mai lejera, fara impletituri foarte stranse, lasati părul desfacut noaptea ca sa respire.

Programări la numărul de telefon: 0744.283.904

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here