Sfaturi utile de la hair-stylistul Valentin Sandu în sezonul rece

In sezonul rece frigul, vântul, aerul uscat sunt factori care agresează firul de păr. În astfel de condiţii, fără o protecţie adecvată, părul devine mai uscat, se despică mai repede şi capătă un aspect nesănătos.

Ce-i de făcut? Câteva sfaturi utile de la hair-stylistul piteștean Valentin Sandu pentru menţinerea frumuseţii părului tău în acest sezon.
1. Hidratare
Ca şi în cazul pielii, părul are tendinţa de a deveni mai uscat odată cu scăderea temperaturilor. Astfel, hidratarea devine foarte importantă.
2. Balsamul de păr, un „must”
Acest produs nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire al părului. În sezonul rece, de mare folos poate fi balsamul pentru păr uscat care previne electrizarea şi despicarea firelor.
3. Atenţie la fesuri şi pălării!
Evită pe cele din materiale sintetice, care pot fi agresive cu firul de păr.
4. Limitati folosirea aparatelor de coafat
Ondulatoarele sau aparatele de îndreptat nu fac altceva decăt să usuce şi să deterioreze părul, mai ales în aceasta perioadă în care este deja mai sensibil din cauza temperaturilor. Folositi temperaturi mai scăzute pentru uscarea părului.
5. Tundeti-va vârfurile
Părul uscat porneşte de la vârfuri. Încearcati să-l tunzi mai des în această perioadă.
Indiferent de tipul de şampon sau produsele de îngrijire pentru păr pe care le folositi, dacă din dieta lipsesc nutrienţi importanţi sau dacă stilul de viaţă nu este tocmai sănătos, părul va arăta acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here