E vara, e cald, e vremea concediilor și a relaxării, dar cu toate acestea trebuie să ținem cont de anumite aspecte, ce pot fi, în unele cazuri nocive pentru sănătatea noastră.

Pentru a afla mai multe despre expunerea la UV, am stat de vorbă cu hair-stylist-ul Valentin Marian, care ne dă următoarele sfaturi: ”Evitați să vă expuneți la soare pentru perioade foarte lungi de timp , să vă lăsați părul îmbibat cu apă după ce ieșiți din piscină și apoi să vă expuneți la soare, deoarece asta produce exfolierea la vârfuri, datorită “ fierberii” la nivelul firului de păr. Este indicat să vă protejați atât părul, cât și pielea de razele UV , ca atare purtați pălării de protecție  și haine din țesături natural, deschise la culoare , vaporoase și lejere.

Pe perioada verii și cu o mare cădere atunci când soarele este mai arzător sunt recomandate şampoanele blânde, care nu deshidratează suplimentar părul deja agresat de soare. Sunt indicate balsamurile de păr sau măştile hidratante care realizează o hidratare suplimentară a firului de păr, atât de necesară în acest anotimp.

De asemenea, nu trebuie să uitaţi de produsele de fotoprotecție care pot fi aplicate pe păr înaintea expunerii la soare şi care au un factor de protecţie solară ce variază între 15 şi 30. Dacă obişnuiţi să vă vopsiţi părul, ar trebui să evitaţi acest lucru pe perioadă verii, deoarece vopsirea în sine aduce o agresare suplimentară asupra tecii firului de păr. Dacă totuşi vopsirea părului este necesară, atunci acest lucru ar trebui făcut cu minimum 10 zile înaintea expunerii la soare puternic. La fel ca şi pielea expusă intempestiv la soare, şi părul suferă sub acţiunea radiaţiei ultraviolete, devenind mai friabil, uscat şi decolorat”.

Comments

comments