Feriţi-vă de maşinile înmatriculate în Bulgaria! Din cauza neseriozităţii companiilor de asigurare bulgăreşti, niciun service din România nu mai acceptă să repare maşini lovite de autoturisme înmatriculate şi asigurate în ţara vecină. Aşa că şoferii care au ghinionul să fie loviţi de o maşină înmatriculată în Bulgaria au două opţiuni: fie îşi achită singuri reparaţiile, fie intentează proces împotriva companiei de asigurări din Bulgaria, ştiind din start că va dura ani de zile până se va ajunge la o decizie. Situaţia companiilor de asigurare bulgăreşti ce nu îşi achită obligaţiile sau le achită foarte târziu este atât de gravă, încât s-a ajuns la discuţii cu privire la excluderea Bulgariei din Cartea Verde.
La această situaţie s-a ajuns pentru că, din punctul de vedere al asiguratorilor bulgari, o asigurare este valabilă doar dacă accidentul a fost săvârşit de proprietarul maşinii în cauză. Iar acest lucru nu se respectă, în condiţiile în care maşinile înmatriculate în Bulgaria nu sunt conduse în niciun caz în România de proprietarii lor. Poliţia a depistat cazuri de cetăţeni bulgari care au peste 400 de autoturisme înmatriculate pe numele lor, care aparţin, de fapt, unor români.
„Procedura în cazul unui accident cu o maşină înmatriculată în străinătate este relativ simplă. Când se întâmplă evenimentul, se face constatare şi solicitare, se trimite la firma din ţara respectivă, cum ar fi Bulgaria, ca apoi firma să achite reparaţiile. Problema apare atunci când un proprietar optează pentru o asigurare RCA ieftină, făcută la o firmă nu foarte serioasă, care fie nu trimite, fie întârzie foarte mult plata reparaţiilor. Într-o astfel de situaţie, păgubitul se va trezi cu maşina blocată în service până când el însuşi sau firma de asigurări va achita reparaţiile. Este de menţionat că o astfel de situaţie poate apărea şi în cazul accidentelor cu maşini înmatriculate în România. Oamenii vor ieftin şi bun, ceea ce este rareori posibil”, sunt de părere brokerii de asigurări.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI