Senatorul Șerban Valeca, vicepreședinte al Senatului României, a avut luni o întrevedere cu Zhang Qingli, vicepreședinte al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez.

Demnitarul chinez, însoțit de o delegație parlamentară, se află în România, în perioada 20-23 aprilie, într-o vizită oficială, la invitația vicepreședintelui Valeca. În cadrul întrevederii, Şerban Valeca a reliefat caracterul durabil al relațiilor româno-chineze, bazat pe prietenia tradițională care leagă cele două popoare și a evidențiat rolul diplomației parlamentare în promovarea acestora.

Demnitarul român a comunicat intenția părții române de a menține dinamismul dialogului politic și al schimburilor bilaterale, atât în plan politic, pe linie parlamentară și diplomatică, dar și în plan economic și cultural.

Cei doi oficiali au vorbit despre dublul moment aniversar din anul 2019, respectiv 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze şi 15 ani de la lansarea Parteneriatului amplu de Prietenie şi Cooperare dintre România şi R.P. Chineză apreciind oportunitatea pe care marcarea acestor momente o oferă pentru dezvoltarea relației bilaterale pe paliere multiple.

În cadrul dialogului au fost abordate și subiecte ce țin de cooperarea și sprijinul reciproc în cadrul organismelor și organizațiilor internaționale. Din partea română a mai participat la întrevedere și senatorul Ioan Vulpescu, fost ministru al Culturii și Identității Naționale.

Comments

comments