Senatorii au decis, marţi, că fumatul va fi permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop.

Senatorii au adoptat, cu 76 voturi “pentru”, două “împotrivă” şi patru abţineri, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, introducând şi amendamente care se referă la definirea spaţiului închis în care nu se poate fuma şi la posibilitatea de a se fuma în spaţii separate, inscripţionate special.

Conform acestor amendamente, spaţiul închis va fi definit ca orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă. Spaţiul închis de la locul de muncă este orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă.
În legea intratăîn vigoare în martie, spaţiul închis era definit ca un spaţiu cu acoperiş şi cel puţin doi pereţi.

Noile reglementări prevăd că fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop.

Pe lângă celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă, vor fi exceptate de la interzicerea fumatului şi spaţiile special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie. Acestea fuseseră omise iniţial de iniţiatorii legii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI