Senatul a modificat regulile Loteriei fiscale. Mai multe şanse pentru bonurile cu valoare mică

Senatul a modificat regulile Loteriei fiscale. Mai multe şanse pentru bonurile cu valoare mică. La fiecare extragere a Loteriei bonurilor, cele mai multe premii în bani se vor acorda pentru bonurile câștigătoare cu valoare mică, iar cele mai puține – pentru bonurile cu valoare mare, prevede o propunere legislativă adoptată de către senatori.

Concret, la fiecare extragere lunară sau ocazională a Loteriei bonurilor, se vor extrage două valori diferite de bonuri fiscale câștigătoare, pentru care se vor acorda premii. Din cele 100 de premii ale fiecărei extrageri 80 se vor acorda se vor acorda pentru bonurile fiscale câștigătoare cu valoarea între 1 și 99 de lei iar restul de 20 – pentru bonurile cu valoarea între 100 și 999 de lei.

Măsura este pregătită pentru a spori atractivitatea loteriei, dat fiind că șansele probabilistice ca bonurile fiscale de valoare mică să iasă câștigătoare nu sunt actualmente în favoarea participanților. De exemplu, la extragerea lunară din mai 2019, atunci când valoarea câștigătoare a fost de 914 lei, nu s-a înregistrat niciun câștigător.

Ca să se aplice, acest proiect de lege trebuie adoptat şi de Camera Deputaților, publicat în Monitorul Oficial şi promulgat de preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here