Senatorul Şerban Valeca, prezent în SUA la semnarea acordului pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Viorica Dăncilă a avut marţi o întrevedere cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, în contextul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii. Cu acest prilej fiind semnat şi “Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil”, informează un comunicat al Executivului. Alături de premier şi alţi oficiali români se află în SUA şi vicepreşedintele Senatului, senatorul Şerban Valeca, liderul PSD Argeş, expert recunoscut în energie nucleară.

Conform unor surse oficiale, tot marți, Guvernele României şi al SUA au semnat şi un acord pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. „Memorandumul este rezultatul viziunii comune cu privire la rolul strategic al dezvoltării energiei nucleare în scopuri paşnice şi marchează angajamentul de a lucra în direcţia intensificării cooperării în domeniul nuclear civil. Documentul oferă perspectiva consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări şi a promovării obiectivului esenţial al asigurării securităţii energetice, ca bază a prosperităţii pe termen lung a României”, precizează sursa citată.

Conform Executivului, documentul urmează să servească ca bază pentru încurajarea cooperării bilaterale în promovarea de tehnologii de ultimă generaţie în domeniul nuclear, gestionarea deşeurilor radioactive, dezvoltarea sectorului de medicină nucleară, activităţi de cercetare privind aplicabilitatea tehnologiilor nucleare în curs de dezvoltare în fizică, biologie, precum şi agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here