Case, maşini, firme, proprietăţi de mare valoare… Cam în aşa ceva îşi investesc politicienii argeşeni banii. Pe lângă aceste investiţii, unii cheltuiesc însă sume destul de mari şi pentru „mici” plăceri, bani cu care alţii, muritori de rând, şi-ar cumpăra o casă sau o maşină. O simplă trecere în revistă a respectivelor capitole din declaraţiile de avere, e edificatoare pentru gusturile politicienilor argeşeni. Campioni în ceea ce priveşte obiectele de lux sunt senatorul liberal Iani Popa şi deputatul pedelist Cătălin Teodorescu. Primul este un binecunoscut fan al ceasurilor de firmă, astfel că şi-a adunat mai multe exemplare, ce valorează nu mai puţin de 20.000 de euro. Colegul său de Parlament, Cătălin Teodorescu, are şi el mai multe ceasuri scumpe, dar unul e mai special, şi nu oricum, ci de aur, ce a costat doar… 6.000 de  euro. În plus, Teodorescu mai are şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 20.000 de euro. Tot bijuteriile din metale preţioase – inele, brăţări, cercei şi lănţişoare – sunt şi plăcerea senatorului PP-DD Iulian Cristache, care a dat pe astfel de podoabe 15.000 de euro. Colega sa de partid, deputatul Jenica Dumitru, are şi ea bijuterii în valoare de 10.000 de euro.
Alţi doi parlamentari, pesediştii Şerban Valeca şi Radu Vasilică, au şi ei bunuri de mare valoare, dar ceva mai diversificate. Pe lângă bijuteriile de familie, pe care le-a primit între 1997 şi 2008, senatorul Valeca mai are şi o colecţie de timbre ce  valorează nu mai puţin de 5.000 de euro.
Radu Vasilică nu s-a limitat doar la simple bijuterii, ci a investit în obiecte de artă şi cult de mare valoare, toate însumate ajungând la 6.000 de euro. Şeful celor doi parlamentari, Constantin Nicolescu, preşedintele PSD şi al CJ, a investit, de asemenea, în perioada 1980 – 2011, peste 8.000 de euro în bijuterii, 6.000 de euro în tablouri şi 5.000 în icoane.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI