Senatorul PNL de Argeş Ionuţ Elie Zisu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, pentru evaziune fiscală pe care ar fi realizat-o prin intermediul magazinului său de tip duty-free, deţinut în Vama Veche, de unde ar fi vândut ţigări direct în interiorul ţării. Alături de el sunt incriminaţi şi mai mulţi dintre vânzătorii, angajaţi ai acestuia.

Procurorii îl acuză pe Zisu că, în calitate de administrator al firmei, nu a virat acciza pentru ţigări la bugetul de stat, înregistrând în documentele fiscale operaţiuni comerciale fictive. Mai mult, responsabilul de magazinul lui Zisu din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, i-a ajutat pe 9 vânzători din magazin să vândă ilegal ţigări.

Aceştia au vândut peste 58.000 de cartoane de ţigarete către persoane fizice care nu au trecut frontiera României, astfel că practic ţigările au fost vândute direct în interiorul ţării, fără însă să fie plătită acciza pentru ele. Dintre cele 191 de persoane care apar că au cumpărat ţigările lui Zisu, doar două sunt evidenţiate cu date de identitate şi număr de paşaport valide, conform procurorilor.

Prejudiciul calculat de procurori se ridică la peste 1,6 milioane lei, iar aceştia au pus sechestre pe bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.
Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI